058-2963300
Jong SC Cambuur pakt eerste driepunter van het seizoen

Jong SC Cambuur pakt eerste driepunter van het seizoen

18 september 2018, 12:38

De beloften van SC Cambuur hebben maandagavond voor de eerste maal dit seizoen een overwinning geboekt in competitieverband. In het eigen Cambuur Stadion werden de leeftijdsgenoten van FC Twente met 2-1 verslagen, waardoor de hatelijke nul op de ranglijst kon worden weggepoetst.

De mannen van trainer Dennis van de Ree schoten uit de startblokken en dat resulteerde al na twee minuten in de openingstreffer. Nigel Robertha strafte slap uitverdedigen door de Enschedese defensie genadeloos af met een lage schuiver. Jong Cambuur wist hierna de voorsprong lange tijd goed vast te houden in een duel dat op en neer golfde. Kort voor het einde leek Tyrone Conraad aan alle onzekerheid een einde te maken, doordat doelman Brondeel een kopbal van de aanvaller door zijn handen te laten glippen. Twente vond echter gauw weer de aansluitende 2-1 via Michaël Maria, maar dit bleek te laat om nog een gelijkmaker uit het vuur te slepen.

Zodoende bleven de drie punten in Leeuwarden en kunnen Van der Ree en zijn mannen terugkijken op een positieve avond. De volgende afspraak in competitieverband staat voor maandag 1 oktober in de agenda, wanneer Jong SC Cambuur in Almelo op bezoek gaat bij Jong Heracles.

Opstelling Jong SC Cambuur: Pieter Bos, Jordy van Deelen, Omar El Baad, Robert van Koesveld, Cody Claver, Issa Kallon (78. Achraf Akhamrane), Julian Calor (63. Stanley Akoy), Daan Boerlage (46. Nino van den Beemt), Rutger Etten, Tyrone Conraad, Nigel Robertha

Foto: www.dijksfotografie.com