058-2963300

Jong SC Cambuur speelt gelijk in oefenwedstrijd tegen Jong FC Groningen

13 december 2016, 18:33

Als laatste wedstrijd van 2016 voor de beloften van SC Cambuur stond vanmiddag een oefenwedstrijd tegen Jong FC Groningen op het programma. Op Sportpark Corpus Den Hoorn knokten de Leeuwarders zich knap terug van een 3-1 achterstand naar een 3-3 gelijkspel.

Jong SC Cambuur ging flitsend van start en stond na vijf minuten al op een voorsprong door een treffer van Rutger Etten. Deze 0-1 tussenstand bleef lang staande, totdat de Groningers kort voor rust binnen drie minuten twee keer wisten te scoren. Na rust was het meteen weer raak voor de thuisploeg, nadat Nino van den Beemt de bal in eigen doel gleed. Ondanks deze 3-1 achterstand rechtte Jong SC Cambuur de rug en vond het via Rowdy van der Putten (benutte strafschop) de aansluitingstreffer. Met nog vijf minuten op de klok was het Mailyson Lopez die voor de gelijkmaker tekende en daarmee de eindstand bepaalde op 3-3.

Voor de beloften staan deze week nog een aantal trainingen op het programma, waarna de winterstop zal ingaan. Na deze onderbreking is het eerste treffen in competitieverband op 30 januari, wanneer de mannen van Dennis van der Ree op bezoek mogen in Rotterdam bij Jong Feyenoord.

Opstelling Jong SC Cambuur: Waterberg (46. Wilpstra), Karabakal, Mazlum, Van den Beemt, Claver, Vissie, Henriques, Van Warven (20. Lopez), Constansia, Van der Putten (C), Etten.