058-2963300

Jong SC Cambuur start overtuigend

10 augustus 2015, 20:55

Jong SC Cambuur, het team van  Dennis van der Ree en Arne Slot is op overtuigende wijze begonnen aan de competitie. Jong ADO Den Haag werd met een 2-1 nederlaag naar de residentie teruggestuurd. Daarmee kwamen de bezoekers nog goed weg ook. De score had hoger kunnen en moeten zijn afgemeten aan het aantal kansen.

De herstart van een Beloftenteam van Cambuur was dus hoopvol. Bovendien mocht de wedstrijd zich verheugen in een flink aantal toeschouwers. Naar schatting vijfhonderd supporters woonden het duel bij. Zij werden niet teleurgesteld. Jong Cambuur speelde leuk, aantrekkelijk voetbal en met de lessen van Henk de Jong in het achterhoofd: pressie zetten en achter de boel sluitend houden. Dat laatste lukte niet altijd, het eerste wel. Dat resulteerde al na negen minuten in een mooie steekpass die spits Rowdy van Putten net over liftte. Er kwamen meer van die mogelijkheden met een ‘net niet’ als resultaat. ADO Den Haag moest het hebben van spaarzame uitvallen en van minder stevige momenten in de Cambuur-defensie. Dat leidde op slag van rust tot 0-1.

Lang konden de bezoekers daar niet op teren. Direct na rust werd een prachtige combinatie met Van Putten keurig afgerond door Daniël van Warven 1-1. Diezelfde Van Warven reageerde naar ruim een uur attent toen ADO-keeper en oud-Cambuurspeler Tim Coremans de bal niet onder controle kreeg: 2-1. Hij had op het eind zelfs de hattrick op zijn schoen, maar het wippertje dat hij lanceerde ging net over. Een mooie opening van het seizoen met een applaudisserend publiek, m’n liefje wat wil je nog meer.

Jong Cambuur: Wilpstra; Constantia (71. Van Iperen), Schootstra, Blackson, Monteiro, Magan (24. De Wit), Busse, Boutzamar, Van Warven, Van Putten, Hassan (46. Schols).