058-2963300

Jong SC Cambuur start tweede seizoenshelft met nederlaag

31 januari 2017, 11:25

Na een drie oefenwedstrijden, waarin drie keer met ruime cijfers werd gewonnen, stond gister de hervatting van de competitie op het programma voor Jong SC Cambuur. Meteen stond er uitdaging voor de mannen van Dennis van der Ree voor de boeg, want Jong Feyenoord was de tegenstander in Stadion De Kuip. Eerder dit seizoen wonnen de Leeuwarders met 1-0 van de Rotterdammers in een koud en guur Cambuur Stadion. Vandaag waren de rollen echter omgedraaid.

Ten opzichte van het vorige treffen was Jong Feyenoord aangevuld met een groot aantal namen uit Feyenoord 1. Daarnaast maakte doelman Vermeer zijn rentree na maandenlang blessureleed. De beloften van SC Cambuur kregen vanuit de hoofdmacht ook versterking met namen als Bos, Blackson, Boutzamar, Danny Bakker en Gyasi.

Om 15.00 uur werd er in een nagenoeg lege Kuip afgetrapt. Na een halfuur waarin Cambuur weinig onderdeed voor de thuisploeg en via Boutzamar een enorme kans kreeg op de 0-1, werd de ban toch gebroken. Uit een corner kopte ex-Cambuur huurling Dammers binnen. Luttele minuten later bezorgde El Hankouri Feyenoord zelfs de 2-0. Ondanks de gelijk opgaande strijd een enorme domper voor de Leeuwarder-formatie. In de tweede helft ging de wedstrijd verder zoals hij na 45 minuten was geëindigd; Veel strijd en kansen over en weer. Er vielen echter geen doelpunten meer, en daardoor kon Jong Feyenoord na negentig minuten voetbal drie punten bijschrijven op de ranglijst.

Door de nederlaag blijft Jong SC Cambuur in de Reservecompetitie Poule A steken op de zesde plaats, met acht punten uit acht wedstrijden. Op maandagavond 13 februari (18.30 uur) staat het volgende competitieduel op de agenda. Tegenstander in het eigen Cambuur Stadion is dan Jong NAC Breda.

Volledige stand Reservecompetitie Poule A (per 31-01-2017)