058-2963300
Jong SC Cambuur vlot langs L.A.C. Frisia

Jong SC Cambuur vlot langs L.A.C. Frisia

15 juli 2017, 16:40

De beloften van SC Cambuur hebben onder regie van Dennis van der Ree een vlotte, gelijkmatige overwinning behaald op de oudste club van het Noorden, het Leeuwarder L.A.C. Frisia. Het werd voor opmerkelijk veel publiek, 5-0 voor de geel-blauwen.

SC Cambuur heeft in korte tijd weer een knap B-team weten samen te stellen. Het is allemaal nog pril en er moet nog wat aanvulling komen, maar het is wel een elftal met potentie. Er werd vlot en vaardig gecombineerd. Dat moest ook wel, want de eersteklasser van de andere kant van de stad, die oud-Cambuurspeler Jaap de Jong opnieuw als trainer heeft aangetrokken, heeft zich knap versterkt en moet in staat zijn beter uit de competitie te komen dan via de play-offs zoals het afgelopen seizoen.

De amateurs, die nog met vakantie gaan, waren in de slotfase twee keer dicht bij een eretreffer. De ene keer redde Cambuurkeeper Martijn Bijdevier op miraculeuze wijze, de andere keer ging de inzet net over.

Cambuur nam via een schot in de korte hoek van de uit Tsjechië overgekomen Ossama Ben Kaddour de leiding. Na een fraaie beweging van Kaddour werd het zelfs 2-0. Luke Millar, afkomstig uit eigen jeugd, zorgde voor de 3-0 en met een schitterend schot voor de 4-0. Noureddine Boutzamar bepaalde met een vlekkeloze penalty de eindstand op 5-0. Nino van den Beemt en Rutger Etten, die vrijdagavond ook al hadden gespeeld  tegen Almere City FC, maakten nu weer meters. Dat deden, buiten de keeper en de schutters, Schols, Van Haren, Amatsaleh, Panka, Zakir, Conraad, en Tran ook.

Volgende week zaterdag mogen de mannen van Dennis van der Ree opnieuw aan de bak. Dan komt Jong FC Groningen op bezoek in het Cambuur Stadion (aftrap 14.00 uur).