058-2963300
Jong SC Cambuur wint overtuigend van Jong PEC Zwolle in oefenduel

7 februari 2017, 17:03

Na een valse start vorige week in de competitie voor de mannen van Dennis van der Ree stond er deze middag een oefenduel op het programma tegen de beloften van PEC Zwolle. Jong Cambuur startte zeer voortvarend want al na twee minuten spelen kon het eerste doelpunt worden genoteerd. Tyrone Conraad wist na een goede solo de 1-0 achter doelman Hauptmeijer te schuiven. Na deze goede start liet Jong Cambuur het er niet bij zitten. Na goed voorbereidend werk van Achraf Akhamrane wist Daniel van Warven na een klein kwartier spelen de marge al te verdubbelen. Met een bekeken schuiver liet  hij de Zwolse doelverdediger voor de tweede keer deze middag kansloos.

In de tweede helft nagenoeg hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft; Cambuur controlerend en Zwolle dat niet in staat was hier wat tegenover te stellen. Dit resulteerde vlak na rust dan ook meteen in de 3-0 voor Jong Cambuur. Na een slijtende pass van Rutger Etten door de as van de Zwolse verdediging werd Nino van den Beemt oog in oog gezet met de keeper. Hij faalde niet en zette Cambuur op een nog ruimere marge. Een aantal mogelijkheden in het vervolg van de wedstrijd leverden geen doelpunt meer op.

Door de overwinning kan Jong Cambuur met een goed gevoel uitkijken naar het vervolg van de competitie. Op maandagavond 13 februari (18.30 uur) staat het volgende competitieduel op de agenda. Tegenstander in het eigen Cambuur Stadion is dan Jong NAC Breda. Zoals altijd is de toegang gratis en zijn supporters meer dan welkom!

Opstelling Jong SC Cambuur: Kevin Wilpstra, Jordy den Hoedt, Milan Vissie, Nino van den Beemt, Cody Claver, Daan Boerlage, Achraf Akhamrane, Daniel van Warven, Rochendy Constancia, Tyrone Conraad en Rutger Etten

Opstelling Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Ten Have, Evre, Bruintjes, Yildrim, Van Ark, Van Wijnen, Van Putten, Dabaghian, Witteveen, Mastour