058-2963300
Jullie bijzondere verhalen over het Cambuur Stadion (1)

Jullie bijzondere verhalen over het Cambuur Stadion (1)

8 mei 2024, 12:45

Onlangs deden we een oproep om jouw bijzondere verhaal over het Cambuur Stadion met ons te delen. Van de vele prachtige verhalen die wij hebben ontvangen, wordt richting de laatste wedstrijd een selectie gepubliceerd. Met vandaag de verhalen van Meindert Pasma (67) en Fabian van der Veen (46).

Van Noord naar Zuid en van West naar Oost – Meindert Pasma (67)
De eerste keer dat ik een wedstrijd in het Cambuur Stadion bekeek, was op zondag 29 januari 1978. Met mijn vrienden zag ik SC Cambuur met 3-1 winnen van De Graafschap. In het daaropvolgende seizoen kocht ik mijn eerste seizoenkaart. Het was een geweldig seizoen, waarbij voor het eerst de nacompetitie werd behaald.

Ik stond bij de MI-Side. De wedstrijd begonnen we aan de Insulindestraat (Zuid) en in de rust liepen we naar de overkant, naar de Marathonstraat (Noord). Dat waren geweldige jaren.

Daarna heb ik nog enkele jaren op de oude hoofdtribune (West) gezeten, tot de komst van de nieuwe oosttribune. Daar zit ik al jaren, met een vaste groep supporters om ons heen. Met elkaar voorbeschouwen en horen wie er spelen. Eerst veel herriemuziek uit de boxen en dan de opstellingen van Rein de Vries, die door de verouderde geluidsinstallatie niet altijd even goed is te verstaan. Het begon met ergernis, maar nu klinkt het zelfs vertrouwd.

Dat kan straks in het nieuwe stadion alleen maar beter gaan. Al denken sommigen om ons heen dat we het gaan missen want wat er oek gebeurt: wy binne der altied!


De liefde ontmoet, veroverd en bezegeld – Fabian van der Veen (46)

Mijn eerste wedstrijd was op de staantribune van Zuid. Als kleine jongen begon ik helemaal beneden, rammend op de reclameborden. Toen ik ouder werd, durfde ik om steeds wat hoger te staan, bij de grote jongens van de MI-Side. Daar werd gezongen en geduwd. Je moest er je plek ‘veroveren’.

Op de staantribune stond later in mijn puberteit ook íemand die ik ging veroveren: het meisje dat ik nu mijn vrouw mag noemen. Het Cambuur Stadion, met name de Zuid-tribune, heeft dus een bijzondere betekenis voor ons.

Op de middenstip heb ik haar ten huwelijk gevraagd. En op onze trouwdag in 2005 hebben we mooie foto’s gemaakt in het stadion. Op het Cambuurplein zijn voor ons mooie herinneringen geboren, op naar nieuwe herinneringen aan het nieuwe stadionplein!