058-2963300
Kansrijk SC Cambuur benadeelt zichzelf tegen FC Twente; 0-1

Kansrijk SC Cambuur benadeelt zichzelf tegen FC Twente; 0-1

14 december 2018, 22:54

SC Cambuur heeft zichzelf benadeeld door met 0-1 van FC Twente te verliezen. De Tukkers waren de hele wedstrijd de mindere ploeg, maar benutten wel die ene kans die ze na de rust kregen. Aitor Cantalapiedra mocht op rechts vrij oprukken, hem werd geen strobreed in de weg gelegd, en met een beheerst schot liet hij Cambuurkeeper Xavier Mous volslagen kansloos. Het was in feite het enige echte schot dat op de Cambuurgoal werd gelost.

De thuisclub kon daar weinig tegenover stellen. Het spel was heel behoorlijk, in verschillende fases zelfs bovenmodaal, maar in de zestien werd veel te weinig gecreëerd. Duidelijk is dat Cambuur een meedogenloze spits ontbeert, iemand die kansen af kan maken. Niet dat die op deze koude vrijdagavond met voor het eerst meer dan achtduizend toeschouwers in het stadion – Twente had een uitvak vol supporters meegenomen – talrijk waren. Voor de rust echter verscheen Kevin van Kippersluis alleen voor keeper Drommel en die kwam als winnaar uit de strijd. In de tweede helft leek Nigel Robertha in eenzelfde soort positie te komen, maar hij verslikte zich in de mogelijkheid. Links en rechts bereikten Sambissa en Kallon dikwijls de achterlijn maar het vervolg stierf dan in schoonheid, in  besluiteloosheid en in het blok dat Twente voor de goal had geposteerd.

Door dit verlies zakte Cambuur een plekje en staat nu twaalfde, maar in een omgeving die perspectief biedt. Dat wel. Voor de competitie rest dit kalenderjaar nog de uitwedstrijd tegen MVV, een club die Cambuur net gepasseerd is op de ranglijst.

Twente-trainer Marino Pusic liet doorschemeren dat een gelijkspel wellicht de verhoudingen beter had weergegeven, “maar soms krijg je iets te veel, soms wat te weinig.” Over de eerste helft was hij tevreden, over de tweede helft wel. René Hake, van Cambuur vond dat zijn team voor de rust de controle over de wedstrijd had, maar vergat af te drukken. Eén moment was beslissend. “We kregen wel heel naïef die goal tegen,” aldus een teleurgestelde oefenmeester.

SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Maulun, Schindler (85. Conraaad), Van den Beemt (67. Rossi), Kallon, Robertha, Van Kippersluis

FC Twente: Drommel, Da Silva, Schenk, Monsalve, Brama, Cantalapiedra, Zekhnini (45. Oosterwijk), Espinosa (90+ Hölscher). Smith, Boere (86. George), Bijen

Scheidsrechter: Kooij

Scoreverloop: 61. 0-1 Cantalapiedra

Gele kaarten: Rossi (SC Cambuur), Schenk (Twente)

Toeschouwers: 8.191

Man of the Match: Robbert Schilder kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: Klus 2 FIX, Leeuwarden

Balsponsor: Technion Adviseurs, Heerenveen

Annvoerdersbandsponsor: Klugkist & de Vries Schilders, Leeuwarden

Volgende thuiswedstrijd: zondag 13 januari om 14.30 uur tegen Sparta Rotterdam

Foto: www.dijksfotografie.nl