058-2963300
Karim Rossi velt TOP Oss met zuivere hattrick

Karim Rossi velt TOP Oss met zuivere hattrick

31 augustus 2018, 22:31

Vanavond stond er voor SC Cambuur een uitduel tegen de gedeelde koploper in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Een koploper die – na weliswaar twee wedstrijden – nog zonder puntverlies was en met al vier doelpunten één van de twee topscoorders in de gelederen had. Het betrof vanavond geen wedstrijd tegen gedoodverfde titelkandidaten Roda JC, FC Twente of Sparta Rotterdam, maar TOP Oss. De ploeg van Klaas Wels die dit jaar gelukkig weer haar originele clubnaam heeft aangenomen is in dit nog uitermate prille seizoen één van de smaakmakers en kent met Hüseyin Dogan de grote uitblinker. Maar ook SC Cambuur kende met vier punten uit twee wedstrijden een prima seizoenstart. En al was het spel tot op heden bij tijd en wijle niet altijd sprankelend, waren de Leeuwarders toch met de nodige zelfverzekerdheid naar de stad van UNOX, de SP en Jan Marijnissen afgereisd. Op Transfer Deadline Day werd TOP Oss na een 1-0 tussenstand uiteindelijk met 1-3 door Cambuur aan de kant gezet. Karim Rossi was in de tweede helft met een zuivere hattrick de grote man aan Leeuwarder zijde.

In het Frans Heesen Stadion keerde Andrjes Ciganiks terug in de basiself. De Letse middenvelder verving de aan zijn enkel geblesseerd geraakte Robin Maulun. René Hake en zijn technische staf hadden het elftal verder intact gelaten. Zodoende keerden Justin Mathieu en Xavier Mous terug op het oude nest. Aan de andere kant stond Bryan Smeets aan de aftrap. De middenvelder die in het afgelopen voetbalseizoen een half jaar in Leeuwarden onder contract stond. Cambuur kwam in de negende minuut goed weg, toen Hüseyin Dogan uit een prima geregisseerde uitval de paal raakte. Even later was het wel raak toen Bryan Smeets frank en vrij voor doelman Xavier Mous opdook en eenvoudig de 1-0 liet aantekenen. Een op dat moment verdiende voorsprong, want de Ossenaren waren vaak vanuit de omschakeling de gevaarlijkste ploeg. TOP Oss wilde na de openingstreffer ruimer afstand nemen en was in deze fase heer en meester. Op de valreep van de eerste helft kwamen echter de kansen voor de Leeuwarders. De thuisploeg kwam echter goed weg toen Tyrone Conraad twee prima mogelijkheden op de gelijkmaker helaas niet wist te verzilveren. Daardoor werd de eerste helft met een 1-0 tussenstand afgesloten.

Om het tij te keren stonden bij aanvang van de tweede helft twee verse krachten op het veld. Karim Rossi en Jordy van Deelen kwamen voor Tyrone Conraad en Sai van Wermeskerken in het veld. Deze wissels pakten meteen goed uit, want net als afgelopen week scoorde Karim Rossi na zijn entree razendsnel. Na deze gelijkmaker kwam er meer vuur in de wedstrijd en werden over en weer kansen gemist op een voorsprong. De thuisploeg had naarmate de wedstrijd vorderde de overhand en het meeste recht op de voorsprong. Het blauw gele gevaar kwam met name vanaf de linkerflank, waar David Sambissa met tomeloze energie weer regelmatig opstoomde. Vlak voor tijd zorgde het inbrengen van Issa Kallon voor nieuw elan. Dit leidde ertoe dat Karim Rossi vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd wederom toesloeg. Deze voorsprong werd met het nodige geluk, kunst- en vliegwerk over de streep getrokken. Dezelfde Karim Rossi maakte in blessuretijd met zijn derde treffer aan alle onzekerheid een einde.

Volgende week vrijdag wacht in eigen stadion RKC Waalwijk. Ook deze Brabantse ploeg kent een prima seizoensouverture. De Waalwijkers die dit seizoen onder leiding van oud Cambuur doelman Fred Grim staan met zes punten uit drie wedstrijd keurig in de subtop en vormen op voorhand dan ook een lastige kluif voor René Hake en zijn mannen. Maar met steun van De Twaalfde Man moet het toch mogelijk zijn om de punten weer in Leeuwarden te houden.

Opstelling TOP Oss: Nick Olij, Dennis Janssen, Dean van der Sluys, Lorenzo Piqué, Niels Fleuren, Norichio Nieveld, Bryan Smeets, Rick Stuy van den Herik, Lion Kaak (88. Delano Ladan), Ragnar Oratmangoen, Hüseyin Dogan

Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous, David Sambissa, Robbert Schilder, Emmanuel Mbende, Sai van Wermeskerken (46. Jordy van Deelen), Andrejs Ciganiks (86. Issa Kallon), Mathias Schils, Kevin Schindler, Justin Mathieu, Kevin van Kippersluis, Tyrone Conraad (46. Karim Rossi)

Scheidsrechter: de heer C. (Clay) Ruperti

Gele kaarten: Hüseyin Dogan (TOP Oss), Andrejs Ciganiks (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 1.412

Fotografie: www.dijksfotografie.com