058-2963300
Keepers houden Mini-Derby op 0-0

Keepers houden Mini-Derby op 0-0

19 februari 2018, 20:58

De Mini-Derby tussen de Beloften van SC Cambuur en sc Heerenveen is dankzij de keepers in een gelijkspel geëindigd. Jesse Bertrams aan Cambuurkant en Jan Bekkema aan de zijde van Heerenveen bleken op de beslissende momenten een sta-in-de-weg. Cambuur was over het algemeen in de meerderheid, maar de ploeg van trainer Dennis van der Ree miste de doortastendheid als het op het benutten van kansen aankwam.

Het duurde even eer het spel op de wagen kwam, maar toen werd het een levendig duel met mogelijkheden over en weer. Heerenveen was na ruim twintig minuten kansrijk toen Kenny Teijsse verkeerd terugspeelde. Betrams redde bekwaam. Even later stormde Alvin Daniels alleen op het Heerenveen-doel af, Bekkema kon de bal net naast tikken. Even later stond de Heerenveen-goalie weer een Cambuur-treffer in de weg, nu was de gemakkelijk voetballende Rutger Etten de aangever. Langzaam gaf de thuisclub het initiatief wat uit handen, maar dat leidde niet tot hapklare brokken.

Na de rust was het weer SC Cambuur dat de betere ploeg was. Dat resulteerde onder andere in een hectische situatie voor Bekkema. Hij kreeg hulp van Adney die de bal van lijn haalde. Geen doelpunt constateerde de linesman. Cambuur kwam ook even in de problemen, maar Bertrams trad als winnaar uit de kluts. De onderhoudende partij werd nog gelardeerd door een opstootje, maar niet door het doelpunt dat Cambuur op basis van het veldoverwicht wel had verdiend.

Opstelling SC Cambuur: Bertrams, Claver, Toure, Montsma, Teijsse, Boutzamar (c), Boerlage, Etten, Conraad, Daniels en Van Kippersluis. Invallers waren Van Haaren, Den Hoedt, Millar.

Foto’s: Edjestheater