058-2963300
Keuken Kampioen Divisie lanceert Esports Predator Fan Competitie met de game Rocket League

Keuken Kampioen Divisie lanceert Esports Predator Fan Competitie met de game Rocket League

17 augustus 2020, 12:05

De Keuken Kampioen Divisie lanceert in samenwerking met Gamers First en Predator de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie, featuring Rocket League. De lancering van de esports competitie komt in navolging op het succesvolle Keuken Kampioen Divisie Esports Fan Tournament van eerder dit jaar.

De Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie (KKDEPFC) wordt gespeeld met de game Rocket League. De competitie vindt over een geheel seizoen plaats en start op 24 september 2020. Net als bij de reguliere voetbalcompetitie, bestaat de esports competitie uit vier periodes, waarbij elke periode één team en club zich mag kronen tot dé periodekampioen. Aan het eind van de competitie is één club de algehele kampioen.

Voorafgaand aan elke periode vindt online een club kwalificatietoernooi plaats. Fans kunnen zich in teams namens één van de zestien Keuken Kampioen Divisie-clubs aanmelden voor het kwalificatietoernooi. Het toernooi levert uiteindelijk zestien teams op die hun Keuken Kampioen Divisie-club gaan vertegenwoordigen in de desbetreffende periode (elke periode telt zeven of acht speelrondes). Aan het eind van de periode vinden de Periode Finals plaats, waarin de top-6 uit de periode gaat strijden om de felbegeerde periodetitel. Alle wedstrijden worden online vanuit huis gespeeld.

Viermaal per seizoen hebben de fans de mogelijkheid om uit te komen voor hun favoriete Keuken Kampioen Divisie-club via de club kwalificatietoernooien. Dit betekent dat het in theorie mogelijk is dat vier verschillende teams één Keuken Kampioen Divisie-club vertegenwoordigen tijdens de competitie. De verzamelde punten van de teams uit de reguliere speelrondes – over een heel seizoen worden er 30 speelrondes afgewerkt – tellen mee voor de competitiestand en bepalen uiteindelijk welke club zich kroont tot allereerste esports kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

De KKDEPFC wordt elke donderdag live uitgezonden door Inside Esports op het YouTube-kanaal van de Keuken Kampioen Divisie én het Twitch-kanaal van Inside Esports. Teams kunnen zich vanaf vandaag (maandag 17 augustus 2020) via www.keukenkampioendivisie.nl/esports inschrijven voor de club kwalificatietoernooien van de 1e periode die plaatsvinden in het weekend van 12 september.

Wat is Rocket League?
Rocket League is een spel dat zich afspeelt in een virtueel voetbalstadion. In tegenstelling tot het voetbal dat we kennen, staan er bij Rocket League auto’s op het veld die tegen elkaar strijden met als doel om zoveel mogelijk doelpunten te scoren. De twee teams die tegen elkaar spelen worden elk vertegenwoordigd door drie auto’s (met optionele wissels).

Rocket League is een multiplatform spel. Dat betekent dat het spel te spelen is voor gebruikers van de PC, Xbox One, Playstation 4 én Nintendo Switch.