058-2963300
Kleurloos SC Cambuur niet opgewassen tegen Jong FC Utrecht

Kleurloos SC Cambuur niet opgewassen tegen Jong FC Utrecht

16 februari 2024, 22:48

Het is drie op een rij voor SC Cambuur wat thuiswedstrijden betreft en vanavond stond de derde van dit drieluik op de agenda. Op bezoek in Leeuwarden kwam Jong FC Utrecht en dan mag de perceptie misschien zijn ‘dat moeten ze makkelijk winnen’; de recente historie leert ons toch echt iets anders. Wat te denken van de heenwedstrijd in De Galgenwaard, waarin SC Cambuur met 3-2 het onderspit moest delven. Ook vanavond zou het voetballend moeizaam, zelfs zeer moeizaam gaan en de score zelfs nog pijnlijker. Na negentig stond er een 2-4 eindstand op het scorebord en de pijnlijkste constatering is dat dit nog terecht was ook.

In de basiself van geel-blauw waren geen drastische wijzigingen doorgevoerd door de heren technische staf. Wel moest Remco Balk worden vervangen vanwege zijn tiende (!) gele kaart van het seizoen. Huurling Agustin Anello zag zijn kans schoon en werd op zijn positie aan de rechterkant geposteerd.

Daarmee moest de ‘schade’ opgelopen in de laatste minuten van het duel tegen VVV-Venlo (eindstand 3-3) teniet worden gedaan en dat is gezien de ranglijst nodig ook. SC Cambuur staat dan weliswaar nog op een plek die recht geeft op deelname aan de Play-Offs, het moet niet lager zakken wil het meedoen aan het jaarlijkse toetje van de Keuken Kampioen Divisie.

Die boodschap leek Milan Smit begrepen te hebben, want al in de eerste minuut vuurde hij hard richting het doel van Dithmer en had SC Cambuur een corner moeten hebben die het niet kreeg. Opnieuw was het Cambuur Stadion nagenoeg uitverkocht (het uitvak was leeg) en ontbrak de in het geel gestoken Leeuwarders niet aan goede wil, maar wel aan het maken van goede keuzes en vervolgens de uitvoering daarvan.

Het leverde een ietwat stroperige wedstrijd op, waarbij de kansen schaars waren. Met name Breij en Smit waren wel actief met schoten uit de tweede lijn, maar het was te weinig om de doelman van de bezoekers echt in de problemen te brengen.

Desalniettemin zou er nog wel twee keer worden gescoord voor rust en de eerste was voor geel-blauw en ook nog eens van grote schoonheid. Uit een afgeslagen corner besloot Jeremy van Mullem het maar eens te proberen en met een heerlijke poeier met links vanaf de rand van de zestien schoot hij heerlijk raak in de lange hoek. De stand was 1-0 en ’t Woanskip kwam het stadion binnenvaren.

De trouwe volger van SC Cambuur weet dan dat de wedstrijd allerminst gespeeld is, want het hoge aantal tegendoelpunten is niet anders dan zorgwekkend te noemen. Die vlieger ging helaas ook vanavond weer op, want zoals geschreven zou er voor de theepauze nog een treffer vallen en die was voor de bezoekers. Van Osch verwerkte de hoekschop van Jong FC Utrecht nog wel naar de zijkant, maar de bal werd weer ingebracht en kwam voor de voeten van Van de Haar: 1-1.

De Jong en zijnen waren allerminst tevreden en voerden een dubbele wissel door bij de start van de tweede helft: Kooistra kwam voor Anello en Sylla voor Poll. Die reparatiewerkzaamheden sorteerden niet het gewenste effect, want nog binnen een kwartier zou er al een pijnlijke 1-3 stand op het scorebord staan.

Dat had overigens niet direct met de wissels te maken, wel met weifelend ingrijpen van de defensie en zeker de 1-2 leek niet onhoudbaar. Uit een corner kwam de bal aan de linkerkant voor de voeten van Blake en met een droge schuiver ging de bal onder Van Osch door en was het 1-2. Ook de 1-3 had niet gehoeven, want de inleiding van de treffer was een foutieve pass op het middenveld van SC Cambuur en daar konden de jonge Domstedelingen makkelijk van profiteren. Het was opnieuw Van de Haar die het net zou vinden en daarmee voor zijn tweede treffer van de avond zou tekenen.

Het enige positieve was dat er nog ruim een half uur te spelen was en daarmee nog tijd om iets aan  die pijnlijke stand te doen. Dat zou laat in de wedstrijd nog lukken ook toen Michael Breij vertrokken was aan de rechterkant en Uldrikis de bal perfect klaarlegde voor de aangesnelde Milan Smit. De topscoorder van SC Cambuur faalde niet en schoot de bal contra binnen en daarmee was de aansluiting een feit.

Misschien wel illustratief voor de avond lag de bal echter binnen no time alweer aan de andere kant tegen de touwen toen Vito Wormgoor in de luren werd gelegd en invaller Edhart de bal vanaf rechts in het doel wist te schuiven.

De stand naar 2-4 en de geest uit de fles. Het zat er bepaald niet in vanavond voor SC Cambuur en zo eindigde een dramatische avond in een pijnlijke nederlaag. De spelers en staf zullen terug moeten naar de tekentafel.

De februarimaand gunt SC Cambuur weinig rust, want de vierde van de zeven wedstrijden in deze maand staat voor aanstaande maandag op de agenda. De spelersbus zet dan koers naar Breda voor de ontmoeting met NAC.

Opstelling SC Cambuur: Van Osch; Van der Meer (54’ Ottesen), Tol (54’ Wormgoor), Smand, Poll (46’ Sylla); Van Mullem, Van Kaam (C) (67’ De Jong), Breij; Anello (46’ Kooistra), Uldrikis en Smit

Opstelling Jong FC Utrecht:
Dithmer; Van Hees, Kooy, Mukeh (C), Held; Andersen, Jenner, Yah; Oehlers (66’ Den Boggende), Van de Haar (66’ Edhart) en Blake

Scheidsrechter: Stan Teuben
Aanwezige supporters: 9.462

Scoreverloop:
33’ 1-0, Van Mullem
45’ 1-1, Van de Haar
50’ 1-2, Blake
56’ 1-3, Van de Haar
84’ 2-3, Smit
85’ 2-4, Edhart

Gele kaarten: Annelo, Kooy (Jong FC Utrecht), Van Mullem

Wedstrijdsponsor: Kartbaan Leeuwarden
Balsponsor: Bundeling
Aanvoerdersbandsponsor: Procylma

Foto: www.dijksmedia.nl