058-2963300
Klinkende zege voor SC Cambuur bij voorlopig Eredivisie afscheid

Klinkende zege voor SC Cambuur bij voorlopig Eredivisie afscheid

28 mei 2023, 17:57

Een ongekende weelde: maar liefst vier keer klonk ’t Woanskip vanmiddag in het Cambuur Stadion bij het duel tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk. Daarmee trakteerden de mannen van Sjors Ultee de weer massaal aanwezige supporters op een fantastische voetbalmiddag en werd het teleurstellende seizoen 2022/2023 toch nog met iets van een goed gevoel afgesloten. Laat iedereen rondom de club dat gevoel maar mooi meenemen naar volgend seizoen.

De technische staf koos vanmiddag in de basiself voor de oudgedienden, de spelers die al langere tijd het geel-blauw van SC Cambuur verdedigen. Zo mochten onder meer Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch, Mitchel Paulissen en David Sambissa weer hun opwachting maken en van die keuze zal de staf geen spijt hebben. SC Cambuur begon met veel energie en agressiviteit aan en maakte het daarmee RKC vrijwel direct vanaf de aftrap moeilijk.

De bezoekers uit Waalwijk kwamen overigens niet voor een potje zomermiddag-voetbal, maar konden zelfs nog de Play-Offs voor Europees voetbal bereiken. Dan moest er echter wel gewonnen worden, maar daar weigerde SC Cambuur zich bij neer te leggen.

In de achtste minuut viel er al wat te juichen voor de Twaalfde Man, maar helaas werd de treffer van de ongelukkig Roberts Uldrikis geannuleerd. Nadat David Sambissa de bal goed voorkopte kon een RKC-verdediger nog redding brengen, maar ging de bal via Uldrikis alsnog het doel in. Hierbij maakte de Letse spits echter hands en dus kon de VAR niet anders dan de treffer annuleren.

Wie al vroeg een biertje ging halen vlak voor rust had pech vanmiddag want in de vijfde en zesde minuut van de extra tijd was het kassa voor SC Cambuur. Eerst bediende Alex Bangura met een afgemeten voorzet Roberts Uldrikis op maat (die daarmee een einde maakte aan een lange doelpuntendroogte) en even later deed David Sambissa dat nog maar eens dunnetjes over met een koele schuiver in de linkerhoek.

SC Cambuur op rozen met een 2-0 voorsprong en op basis van het spelbeeld in de tweede helft waren er geen zorgen dat RKC daar verandering in zou brengen. Sterker nog: SC Cambuur ging door waar het gebleven was en toen na iets minder dan een uur spelen Navarone Foor zijn klasse toonde met een fraaie actie en dito afronding.

Het feest was helemaal compleet toen invaller Milan Smit de kroon op de middag zette door de 4-0 eindstand aan te tekenen. Na goed druk zetten van Alex Bangura kreeg Smit de bal op een presenteerblaadje en hij speelde Vaessen met een goed getimede bal door de benen.

Aan kansen overigens geen gebrek in de fase daarna, maar het was goed en het was genoeg. Het was bovendien een even mooi als passend afscheid van een groot gedeelte van de selectie en technische staf waar in de afgelopen jaren geweldige successen zijn geboekt. Het officiële afscheid direct na de wedstrijd was dan ook emotioneel beladen en de staande ovatie van de supporters op de tribunes veelzeggend.

Onder het seizoen 2022/2023 kan nu definitief een streep en het is tijd om de batterijen op te laden, de selectie te versterken en vol frisse moed en energie aan een nieuw hoofdstuk in de historie van de club te beginnen. Graag tot volgend seizoen!

Opstelling SC Cambuur: Ruiter; Schmidt, Mac-Intosch, Smand (18’ Tol), Bangura; Hoedemakers, Jacobs, Paulissen (76’ Breij); Sambissa (63’ Van der Water), Uldrikis (63’ Smit) en Foor (76’ Balk)

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Lelieveld (52’ Bakkali), Gaari, Adewoye (52’ Bakari), Van den Buijs, Lutonda; Oukili, Anita, Clement (24’ Lobete); Seuntjens (64’ Kuijpers) en Kramer (64’ Josefzoon)

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Aanwezige supporters: 9.600 (uitverkocht)

Scoreverloop:
45+5’ 1-0, Uldrikis
45+6’ 2-0, Sambissa
55’ 3-0, Foor
67’ 4-0, Smit

Gele kaarten: Uldrikis, Sambissa (SC Cambuur) en Oukili (RKC Waalwijk)

Foto: www.dijksmedia.nl