058-2963300
KNVB Fan Onderzoek: top drie qua sfeer en bezettingsgraad

KNVB Fan Onderzoek: top drie qua sfeer en bezettingsgraad

28 april 2016, 16:57

Ook dit jaar heeft de KNVB in samenwerking met de Eredivisie en de Jupiler League een grootschalig fan onderzoek uit laten voeren. Het doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in de meningen van fans  over hun favoriete club. Natuurlijk is ook SC Cambuur ruimschoots onder de loep genomen.

Wat te merken is in het stadion, wordt ook bevestigd door het onderzoek. De sfeer in ons stadion is altijd goed. Ruim 97% van onze fans waarderen de sfeeracties, vocale ondersteuning en algemene sfeer in het stadion als zeer goed. De sfeer in het stadion wordt door onze fans ook als voornaamste reden genoemd om hun seizoenkaart te verlengen. In de Eredivisie weet alleen Feyenoord nog net iets hoger te scoren.

Ook de bezetting in het stadion is met een gemiddelde bezettingsgraad van 97.6% erg hoog. Het gemiddelde in de Eredivisie ligt ruim 9% lager. Gemiddeld zijn er tijdens thuiswedstrijden 9.759 fans aanwezig in het Cambuur Stadion. Een fantastisch aantal.

Natuurlijk is er ook ruimte voor verbetering. Met name als het gaat om de faciliteiten in en om het verouderde Cambuur Stadion. De matige sanitaire voorzieningen en het lage aantal cateringpunten worden hierbij vooral genoemd. Iets waar we ons als club terdege van bewust zijn en proberen te verbeteren waar mogelijk. We kunnen echter niet vaak genoeg benadrukken dat de enige structurele oplossing voor deze problemen een nieuw stadion is.

De volledige rapportage van het KNVB Eredivisie Fan Onderzoek 2015/’16 is hier te bekijken.

Tot slot willen we alle supporters die hebben meegewerkt aan het onderzoek bedanken voor deelname. Wij gaan op onze beurt aan de slag met de resultaten en de feedback om ons als club op alle gebieden te blijven verbeteren.

Foto: www.dijksfotografie.com