058-2963300
Kranig SC Cambuur 015 verliest van koploper FC Emmen 015 1-4

11 oktober 2017, 15:40

Afgelopen zaterdag speelde SC Cambuur 015 de thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder FC Emmen 015. De omstandigheden waren verre van ideaal: hevige regenbuien en een stormachtige wind trokken over Sportpark Kalverdijkje.

Na het beginsignaal van de prima fluitende scheidsrechter De Roos, begon de ploeg uit Leeuwarden prima aan de wedstrijd. De fysiek sterke ploeg uit Emmen had moeite om de georganiseerde verdediging van Cambuur uit elkaar te spelen en de geel-blauwen kwamen op hun beurt een aantal keer gevaarlijk voor de goal van de Emmenaren.

Eigenlijk uit het niets was het echter FC Emmen dat vlak rust binnen een paar minuten zelfs twee keer wist te scoren. Een flinke tegenvaller voor de ploeg van trainer Fedrik Houtstra.

Toch lieten de jongens zich niet kennen en begon SC Cambuur met veel energie en drive aan het tweede bedrijf. Helaas werd dit niet beloond. Erger nog: uit een corner werd de marge zelfs drie doelpunten.

Uiteindelijk eindigde het duel tussen de O15 teams van SC Cambuur en FC Emmen in 1-4. Het Leeuwarder doelpunt werd op aangeven van Gillerme Bethlehem gescoord door Bas Verbree.

Cambuurtrainer Fedrik Houtstra na afloop:  “Ik vond het wel goed dat de meeste spelers doorgingen. Blijven proberen, trainen in de wedstrijd en alle situaties overtuigend aangaan. We zullen dit echter wel met alle elf spelers moeten blijven doen willen we stappen zetten. In het groepsproces is dat dan ook cruciaal de komende drie weken. We hebben drie top zaterdagen voor de boeg met oefenwedstrijden. Daarna gaat de competitie weer van start”.