058-2963300
Leerzame dag voor SC Cambuur 015 op sterk bezet toernooi Noordwijk

29 augustus 2017, 13:00

Op zondag 27 augustus nam Cambuur 015 deel aan het Ultimate Football Tournament in Noordwijk. Een sterk bezet toernooi, waar onder andere Sparta Rotterdam, Middlesbrough (Engeland), Willem II, PEC Zwolle, Polonia Warschau (Polen), Excelsior, NAC Breda en vv Noordwijk van de partij waren.

Rond de klok van 10.00 uur werd het team door chauffeur Evert veilig afgeleverd in Noordwijk en kond het toernooi beginnen. De eerste wedstrijd werd om 11.00 uur gespeeld tegen NAC Breda. Beide teams kwamen uiterst fel uit de startblokken. In de vijfde minuut kwam NAC op een 1-0 voorsprong.

Direct daarna nam SC Cambuur het initiatief en stond dit niet meer af. De 1-1 (Matthias Nartey scoorde) was dan ook volkomen verdiend. Cambuur bleef de aanval zoeken en een doelpunt hing in de lucht. Helaas bleef het bij 1-1, maar er had zeker meer ingezeten voor het team van trainer Fedrik Houtstra.

De volgende tegenstander was het team van de Ultimate Football Academy. Deze wedstrijd kwam wat haperend op gang. Wellicht speelde de warmte een rol. Een vrije trap van Cambuur ging maar net naast/over. Even later redde de Cambuur keeper bekwaam bij een gevaarlijke aanval van de tegenstanders. Het hoogtepunt van de wedstrijd was een prachtig doelpunt van Niels ten Veen: 1-0. In de resterende minuten gaf Cambuur deze voorsprong niet meer weg.

De derde tegenstander was Polonia Warschau. Een fysiek sterke ploeg die al na drie minuten de 0-1 liet aantekenen. Ondanks de teleurstelling van deze vroege achterstand herpakte Cambuur zich en ging op jacht naar de gelijkmaker. Maar de latere toernooiwinnaar Polonia liet het niet zover komen en won met 0-1.

De laatste groepswedstrijd werd gespeeld tegen Sparta Rotterdam. Trainer Fedrik Houtstra kreeg te maken met enkele spelers die niet meer geheel fit waren en waar hij geen beroep meer op kon doen. Sparta was nagenoeg de hele wedstrijd in de aanval, maar was toch niet in staat om de verdediging van Cambuur te slopen. Het bleef 0-0. Gezien de omstandigheden een prima resultaat.

De laatste wedstrijd ging om plek 7/8, de tegenstander was vv Noordwijk. De gastheren van Noordwijk kwamen op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar hadden niet gerekend op de veerkracht van Cambuur. Na een eigen doelpunt van Noordwijk (2-1) wist Cambuur in de laatste minuut op 2-2 te komen. Hugo Potma scoorde. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Helaas, Cambuur verloor deze reeks met 4-3.

Al met al kunnen spelers en begeleiding terugkijken op een leerzame en mooie dag in Noordwijk.