058-2963300
Leeuwarder Fedrik Houtstra komende drie seizoenen Hoofd Opleiding SC Cambuur

Leeuwarder Fedrik Houtstra komende drie seizoenen Hoofd Opleiding SC Cambuur

3 juni 2022, 13:10

In navolging van de presentatie van de (nieuwe) hoofdtrainers binnen de Jeugdopleiding voor het seizoen 2022/2023 is inmiddels ook de ‘nieuwe’ Hoofd Opleiding (HO) bekend. De komende drie jaar zal Fedrik Houtstra zich namelijk volledig storten op deze functie.

Als geboren en getogen Leeuwarder combineerde Houtstra (30) de functie van HO de afgelopen twee seizoenen met het hoofdtrainerschap van SC Cambuur O18. Met dit team wist hij in het voorbije seizoen 2021/2022 het kampioenschap in Divisie 4 en de bijbehorende promotie naar Divisie 3 te bewerkstelligen. Opgeteld is Houtstra al negen seizoenen betrokken binnen de Jeugdopleiding van SC Cambuur en gaat hij komende jaargang voor zijn tweede lustrum.

Houtstra zelf over zijn aanstelling: “De komende seizoenen hoop ik samen met een kundige en ambitieuze staf de Jeugdopleiding door te ontwikkelen naar een nog hoger niveau. Na verschillende coördinerende rollen naast mijn hoofdtrainerschap in de afgelopen jaren kan ik me vanaf nu volledig richten op het begeleiden en ondersteunen van onze trainers en de rode draad binnen onze opleiding bewaken. Daar heb ik ontzettend veel zin in!”

Van harte gefeliciteerd Fedrik en veel succes toegewenst!

Foto: SC Cambuur Jeugdopleiding