058-2963300
Leon Bergsma voor drie seizoenen naar SC Cambuur

Leon Bergsma voor drie seizoenen naar SC Cambuur

28 juli 2022, 17:00

SC Cambuur en FC Aarau (Zwitserland) hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Leon Bergsma. De 25-jarige centrale verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor de komende drie seizoenen en zal dus tot de zomer van 2025 het geel-blauw gaan dragen.

Voormalig jeugdinternational Bergsma doorliep de jeugdopleiding van AFC Ajax en in 2018 werd hij met de beloften van die club kampioen van de Eerste Divisie. Hij groeide daarnaast uit tot aanvoerder en maakte hierna de overstap naar AZ Alkmaar. Sinds het seizoen 2020/2021 is hij actief in Zwitserland en voor FC Aarau kwam hij tot bijna tachtig wedstrijden en was hij naast een onbetwiste basisklant ook weer aanvoerder van het team.

Technisch manager Foeke Booy over de komst van Bergsma: “Centrale verdedigers die comfortabel zijn aan de bal en daarnaast van nature een leidersrol aannemen in het veld zijn schaars en Leon is zeker zo’n type. Ook als mens denken wij dat hij goed bij ons en de club in het algemeen past en we zijn dan ook blij dat hij heeft gekozen voor de stap naar Leeuwarden.”

Welkom bij de club en veel succes, Leon!

Foto’s: www.dijksmedia.nl