058-2963300
Lets international Roberts Uldriķis per direct naar SC Cambuur

Lets international Roberts Uldriķis per direct naar SC Cambuur

31 augustus 2021, 16:00

Roberts Uldriķis is de nieuwe spits van SC Cambuur. De 23-jarige international van Letland komt over van FC Sion en heeft zijn handtekening gezet onder een dienstverband voor de komende twee seizoenen, met daarbij een optie voor nog een seizoen.

Uldrikis brak in het seizoen 2015/2016 door bij het Letse FK Metta en via een tussenstop bij het eveneens in de Letse Eredivisie uitkomende FK RFS speelt hij nu al ruim drie seizoenen op rij bij FC Sion. Voor de Zwitserse club kwam hij tot ruim 80 optredens, waarin hij betrokken was bij 23 doelpunten.

Daarnaast kwam de 1,98 meter lange spits uit voor alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Letland en mag hij zich 24-voudig A-international noemen. Momenteel is hij dan ook op pad met het Letse nationale team voor de WK-kwalificatie wedstrijden tegen Gibraltar en Noorwegen. Hierna zal hij zich direct melden bij zijn nieuwe club.

“Met de komst van Roberts hebben we weer een ander type aanvaller in de selectie en kunnen we als het nodig is ook anders gaan spelen”, zo licht financieel en technisch directeur Gerald van den Belt de komst van de boomlange spits toe. “Er zijn niet veel spitsen die op z’n jonge leeftijd al ruim 150 wedstrijden in de benen hebben en ook nog eens A-international zijn. Daarbij is het een speler die heel bewust bezig is met z’n carrière en qua mentaliteit en persoonlijkheid goed bij ons past.”

Welkom bij onze mooie club en tot snel, Roberts!

Foto’s: Keystone