058-2963300

Levchenko voor even terug bij SC Cambuur

11 december 2015, 13:26

Tijdens de wedstrijd SC Cambuur – N.E.C. keert Evgeniy Levchenko terug bij zijn oude club in Leeuwarden. Niet om te voetballen maar om zijn biografie LEV te promoten en om Oekraïense straatkinderen een goede Kerst te kunnen bezorgen. Vanaf 18.30 uur zal Evgeniy aanwezig zijn in de Fanshop (rechts naast de Jumbo) voor een handtekening, praatje of foto.

Tussen 1998 en 2000 speelde de middenvelder in totaal 41 wedstrijden in het eerste elftal van SC Cambuur. De voormalig profvoetballer schuift tegenwoordig regelmatig aan bij de bekende praatprogramma’s op televisie om zijn mening over de huidige situatie in zijn geboorteland Oekraïne te geven. Tevens verdient hij als vaste analyticus van het Oekraïense nationale voetbalelftal, als analyticus bij Fox Sports en als mode man zijn brood. Zijn biografie geeft aan onder welke moeilijke omstandigheden hij is opgegroeid en uiteindelijk zijn droom als profvoetballer heeft bereikt. Hij verteld in zijn boek openhartig over het ontsporen van zijn jeugdvriendjes uit Oekraïne en over zijn ijzeren discipline en sterke intuïtie die hem in staat stelde de armoede en ellende uit Oekraïne achter zich te laten. Ook de kennismaking met Breath Care for Kids en Nico de Borst worden door schrijfster Iris Koppe mooi beschreven.

Het boek wordt verkocht voor de winkelprijs van € 19,90. Door de geweldige medewerking van uitgever De Bezige Bij gaat de helft van het bedrag naar Breath Care for Kids waar Lev samen met Breath-voorzitter Nico de Borst de drijvende kracht is achter vele projecten voor kinderen in Oost Oekraïne. Door LEV cadeau te doen wordt ook aan de straatkinderen en kind slachtoffers van de oorlog een goede Kerst geboden. Breath Care for Kids heeft in het plaatsje Malinivka net voor de winter de fundering gestort van twee nieuwe huizen voor deze kinderen. De opbrengst zal daar aan besteed worden. Een reden te meer om het boek rond Kerst cadeau te doen, in het kerstpakket op te nemen of door het te lezen zelf van te genieten.