058-2963300

Lokale driehoek Tilburg blijft bij buscombi voor Cambuur-supporters

28 oktober 2014, 16:57

Morgenavond (29 oktober) speelt SC Cambuur in de 3e ronde van de KNVB-Beker een thuiswedstrijd tegen SVV Scheveningen. Vier dagen later mogen de heren spelers alweer aan de bak. Dan is in het Koning Willem II Stadion te Tilburg promovendus Willem II de opponent.

Een voor SC Cambuur logischerwijs zeer belangrijk duel, waarbij de spelers en technische staf de steun van de Twaalfde Man goed kunnen gebruiken. Wat hierbij niet zal helpen is de verplichte buscombi die de lokale driehoek in Tilburg onze supporters onlangs oplegde.

De argumenten en feiten waarop de lokale driehoek zich hierbij baseerde, zijn naar onze mening, onjuist en onvolledig. Reden te meer voor ons als club om, met argumenten, in verweer te komen. Naar aanleiding van dit besluit is er dan ook een brief verstuurd naar de Burgemeester van Tilburg, waarin werd verzocht om een versoepeling van de vervoerswaarden.

Na anderhalve week wachten heeft de lokale driehoek in Tilburg SC Cambuur vandaag laten weten bij hun eerdere standpunt te blijven. Het blijft voor Cambuur-supporters kortom enkel toegestaan om naar Tilburg af te reizen met een verplichte buscombi.

Het moge duidelijk zijn dat dit in onze optiek een zeer teleurstellend besluit is en eentje waar wij ons als club absoluut niet in kunnen vinden. Echter, de middelen om hier tegenin te gaan zijn, ook gezien de korte termijn, uitgeput en we kunnen dan ook niet anders dan ons neerleggen bij deze beslissing.

We hopen dat de spelers en technische staf niet de dupe gaan worden van dit besluit en ook ondanks deze niet ideale vervoerswaarden kunnen rekenen op de steun van de Twaalfde Man.

Zoals gebruikelijk zijn de kosten voor de buscombi € 30,00 voor leden van de Kern van Cambuur, en € 35,00 voor niet-leden. Voor de inschrijving kun je de hele week terecht bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Foto: www.dijksfotografie.com