058-2963300
Machteloos aanvallend SC Cambuur verliest van FC Oss

Machteloos aanvallend SC Cambuur verliest van FC Oss

13 oktober 2017, 22:56

Cambuur viel aan, FC Oss verdedigde de vroeg verkregen voorsprong met verve en won uiteindelijk vrij gemakkelijk met 1-3. Zeker in de eerste helft speelde de thuisclub bij vlagen onthutsend, na de rust was het beter, maar de ijver en inzet konden niet in resultaten worden omgezet. Door de vierde verliespartij in negen wedstrijden zakte de ploeg van Marinus Dijkhuizen naar de vijftiende plek.

Er zijn, buiten de bekerduels nog, 29 wedstrijden te gaan. De gelegenheid om de slechte openingsfase te doen vergeten is dus nog alleszins aanwezig.

Cambuur begon gretig aan het duel, wetende dat het recente verleden niet al te fleurig was. Al in de tweede minuut was Jordy van Deelen bijna trefzeker, de keeper pakte de bal half, maar er stond geen geelhemd klaar om de rebound binnen te tikken. Het publiek, ondanks de ‘toestand’ toch met meer dan zevenduizend man opgekomen, ging er even recht voor zitten. Met de nadruk op ‘even’ , want in de zesde minuut was het zo maar 0-1. Een prima goal overigens van Dogan. Kon niet worden gezegd van de tweede Osser treffer. Hopeloos geklungel in de Leeuwarder defensie en het was zo maar uit het niets 0-2 door Kamaci.

Tsja, daar zit je dan, hopend op betere tijden. Die leken er te komen. Cambuur viel wel aan, maar net als de aansluitingstreffer leek te vallen stond een Osser been of hoofd in de weg. Kwam nog bij dat Issa Kallon op de paal schoot en Martijn Barto bij het verlengen van een vrije trap van Xander Houtkoop net de keeper op zijn weg vond.

Direct na de rust, – Dijkhuizen: “Op een ideaal moment” – viel de 1-2, zij het met een gelukje. Het schot van Daan Boerlage werd dusdanig van richting veranderd dat keeper Mous kansloos was. Vanaf dat moment gaf Cambuur de toon aan, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Dijkhuizen: “Wij scoren ontzettend weinig, dat zie je op de trainingen ook.” Bovendien mist Cambuur in deze fase Rossi en Daniels, spelers die power brengen.

Het tijd rekken van Oss werd ‘beloond’ met vijf minuten extra tijd. Juist in dat staartje schoot Adarabioyo, koud in het veld 1-3 binnen, een goal waar weinig op viel aan te merken.

Cambuur mag de wonden gaan likken, moet vrijdag uit tegen Almere City en daar moeten punten worden gehaald. De ploeg heeft ongetwijfeld talent, moet in staat zijn in de hogere regionen van de Jupiler Divisie te spelen. Het duel in de Flevopolders is een mooie gelegenheid het tij te doen keren.

SC Cambuur: Bertrams, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Peersman, Van Wermeskerken (65.Robertha), Houtkoop (73. Smeets), Boerlage, Kallon, Barto, Mathieu (46. Narsingh).

FC Oss: Mous, De Regt, Pique, Bakx, Van den Herik, Kamaci, Van der Sluys, Dogan (90+. Van de Sande), Quekel (88. Adarabioyo), Fleuren, Van der Venne.

Scheidsrechter: Van der Eijk.

Scoreverloop: 5. 0-1 Dogan; 8. 0-2 Kamaci; 49. 1-2 Boerlage; 90+ 1-3 Adarabioyo.

Gele kaarten: Pique (FC Oss), Peersman (SC Cambuur)

Supporters: 7.072

Wedstrijdsponsor: Van de Witte Assurantiën, Leeuwarden

Balsponsor: De Canterlanden, Gytsjerk.

Aanvoerdersbandsponsor: L. Kielstra Kraanverhuur, Heerenveen

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 27 oktober, 20.00 uur, tegen Jong PSV.

Foto: www.dijksfotografie.com