058-2963300

Marcel Keizer: “Nu naast inzet en passie ook resultaat”

15 april 2016, 16:06

Nog vier wedstrijden te gaan en daarin zal SC Cambuur minimaal twee punten moeten halen om concurrent De Graafschap voorbij te gaan op de ranglijst. Zondag krijgen de mannen van Marcel Keizer de eerste mogelijkheid om dit voor elkaar te boksen. Dan neemt de ploeg het in Nijmegen op tegen NEC.

Op het wekelijkse persmoment ging het natuurlijk ook over het duel van vanavond tussen De Graafschap en FC Twente. Keizer: “Natuurlijk ga ik vanavond kijken, dat spreekt voor zich. Maar wij staan momenteel achter en dat blijft ook zo, ongeacht de uitslag. Daarom moeten wij ons druk maken om onze eigen wedstrijden en zorgen dat we nog 6 á 7 punten pakken.”

Die eerste drie van die punten moet SC Cambuur gaan pakken zonder Marlon Pereira en keeper André Krul. “Marlon (Pereira red.) gaat wel met de week beter. Hij mag nog niet in duels komen, maar voor de rest doet hij alles mee. Hij is weer voetballer en dat doet iedereen goed. André (Krul red.) heeft last van zijn schouder en is even niet inzetbaar. Ook hebben we nog Furdjel (Narsingh red.) die deze week apart heeft getraind. Dat gaat wel weer de goede kant op, vandaag heeft hij voor het eerst weer een deel met de groep meegedaan.”

Naast de geblesseerde afwezigen zal ook aanvoerder Erik Bakker er niet bij zijn aanstaande zondag. Hij is voor één duel geschorst na zijn gele prent in het duel tegen Ajax. “Hoe we dat gaan opvangen? Dat kan op meerdere manieren. We zouden Jamiro (Monteiro red.) een linie terug kunnen zetten, maar ook Sjoerd (Overgoor red.) en Tom (Hiariej red.) kunnen daar goed uit de voeten. Morgen trainen we nog een laatste keer en dan gaan we als staf een keuze maken.”

Afgelopen december kwam N.E.C. op bezoek in Leeuwarden en toen boekte SC Cambuur de eerste overwinning van het seizoen. “Dat is een prettige gedachte, de jongens weten dat we van N.E.C. kunnen winnen. Maar meer is het ook niet. Veel belangrijker vind ik dat we tegen De Graafschap en Ajax hebben laten dat we nog volop in de strijd zitten en met veel inzet en passie spelen. Daar moeten we mee verder en daar hoort nu ook resultaat bij.”

De aftrap van N.E.C. – SC Cambuur is zondagmiddag om 14.30 uur. 220 supporters zullen aanwezig zijn om onze club vanuit het uitvak te steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com