058-2963300
Marcel Keizer: “Hartstikke lastig, maar in voetbal is niets onmogelijk”

Marcel Keizer: “Hartstikke lastig, maar in voetbal is niets onmogelijk”

29 april 2016, 17:06

Zondagmiddag staat voor SC Cambuur de allerlaatste uitwedstrijd van het seizoen 2015/2016 op het programma. De mannen van Marcel Keizer knokken dan voor de allerlaatste kans op handhaving tegen een ploeg die nog volop in de race zit voor het kampioenschap; PSV.

Op het wekelijkse persmoment schoof hoofdtrainer Marcel Keizer aan bij het aanwezige journaille en daarin ging het natuurlijk ook nog even over de wedstrijd tegen Willem II (1-1). “Natuurlijk was de teleurstelling enorm bij alles en iedereen. We zijn vol voor de winst gegaan samen met de supporters en hebben er alles aan gedaan. Na de openingstreffer kregen we veel te snel een doelpunt tegen en zat het met blessures en ballen die net niet goed vielen ook niet mee.”

SC Cambuur zal twee keer moeten winnen om De Graafschap als nummer zeventien op de ranglijst te passeren. Al is er nog een kleine kans dat FC Twente wordt gestraft door de licentiecommissie van de KNVB. “Wij moeten het daar niet over hebben en vooral niet zeuren. We hebben het zelf in sportief opzicht niet goed gedaan, dan moet je nu op de blaren zitten. Het is niet aan ons om er iets over te zeggen, de bal ligt bij de KNVB.”

Voor het duel van zondag tegen PSV kan de oefenmeester naar verwachting weer beschikken over spits Kevin van Veen. “De blessure van Kevin zag er toen hij uitviel vrij ernstig uit, maar het lijkt enigszins mee te vallen. Morgen gaan we beslissen of we hem gaan gebruiken. Daarnaast hebben we helaas wel drie andere mannen die er niet bij kunnen zijn. Martijn van der Laan (enkel), Rai Vloet (knie) en Jergé Hoefdraad (enkel) zijn in ieder geval zondag niet inzetbaar.”

In de media gaat het vooral over het aantal doelpunten verschil waarmee PSV van SC Cambuur gaat winnen, maar daar wil Keizer niets van weten. “De kans dat PSV gaat winnen is natuurlijk groter dan dat wij met de drie punten naar huis gaan. Dat weet en snapt iedereen. Maar alle ogen mogen dan op PSV en Ajax gericht zijn, wij hebben ook nog steeds een belang en dat is die wedstrijd winnen en zo in de race om handhaving blijven. Dat gaat hartstikke lastig worden, maar het blijft voetbal en daarin is niets onmogelijk.”

De aftrap van PSV – SC Cambuur is zondagmiddag om 14.30 uur. Vanuit het uitvak zullen 90 supporters de mannen in het geel-blauw steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com