058-2963300

Marcel Keizer: “Om wedstrijden te winnen moet je 90 minuten scherp zijn”

18 maart 2016, 14:15

Morgenavond zal het Cambuur Stadion weer tot de nok gevuld zijn met fanatieke supporters die SC Cambuur naar de overwinning zullen proberen te schreeuwen. Op het heilige (kunst)gras nemen de mannen van Marcel Keizer het dan op tegen de nummer veertien van de ranglijst: Roda JC.

Waar SC Cambuur dit seizoen het geluk niet bepaald aan haar zijde heeft gehad qua blessures, valt er wat dit betreft momenteel weinig te klagen voor hoofdtrainer Marcel Keizer. “We staan er inderdaad prima op. Wel is Noureddine (Boutzamar red.) ziek, die heeft een griepje te pakken. Daarnaast is de verwachting dat Marlon (Pereira red.) over twee weken weer aan kan sluiten bij de groep. Daarmee is ie er nog niet, maar zet hij wel weer een grote stap op weg naar volledige inzetbaarheid.”

Een grote selectie betekent voor de technische ook dat er knopen moeten worden doorgehakt en dat is niet altijd even makkelijk. “We zullen als technische staf een paar moeilijke keuzes moeten maken. Qua niveau zit iedereen dicht bij elkaar en dus zullen een aantal jongens die gewoon goed trainen op de tribune moeten plaatsnemen. Maar goed, we moeten doen wat het beste is voor de club en voor het team en daar horen dit soort dingen bij.”

Vorige week zat Keizer op de tribune van De Vijverberg en zag daar Roda JC met 3-0 onderuit gaan tegen directe concurrent De Graafschap. “Heb ze die keer daarvoor ook gezien tegen Feyenoord en toen vond ik ze heel goed en degelijk. Tegen De Graafschap was het tegendoelpunt heel bepalend voor de wedstrijd. Wat voor duel ik denk dat het morgen gaat worden? Dat hangt ook nu weer af van het scoreverloop. Zonder vroege goal denk ik dat het een stugge wedstrijd gaat worden. Roda heeft een fysiek sterke ploeg, waar je niet makkelijk een doelpunt tegen maakt.”

Voor SC Cambuur is de wedstrijd tegen Roda JC de kans op eerherstel na het verloren duel in Almelo tegen Heracles. “Na rust staan we met teveel man voor de bal en dat wordt meteen afgestraft. Om wedstrijden te winnen zal je negentig minuten lang optimaal scherp moeten zijn. Dat lukte ons thuis tegen PEC Zwolle en dat zal morgenavond met de steun van onze supporters weer moeten.”

Voor het duel tussen SC Cambuur en Roda JC zijn voor Noord, Oost en West nog kaarten verkrijgbaar. Deze koop je hier in de online kaartverkoop of bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Foto: www.dijksfotografie.com