058-2963300

Marcel Keizer: “Tegen winnen kun je niet aanpraten”

4 maart 2016, 17:16

Er waren afgelopen week veel lachende gezichten te zien bij SC Cambuur. En dat had natuurlijk alles te maken met de prima 1-0 overwinning op PEC Zwolle. Zondagmiddag gaan Marcel Keizer en zijn mannen proberen dit een passend vervolg te geven op bezoek bij Feyenoord in De Kuip.

Een veelgehoord credo na een gewonnen wedstrijd is ‘never change a winning team’, maar dit wordt niet per definitie onderschreven door hoofdtrainer Marcel Keizer. “Nee, dat hoeft niet per se. Het hangt ook af van de tegenstander, de trainingen en hoe iemand in zijn vel zit. Maar aan de andere kant willen we wel toe naar vastigheden, dus het zou raar zijn om het team op veel plekken te wijzigen.”

Na zeven nederlagen op rij was de ontlading na de winst op Zwolle logischerwijs groot en is een overwinning bovendien vaak ook goed voor het vertrouwen. “Zeker, tegen winnen kun je niet aanpraten. Maar ik moet zeggen dat ik ons tegen Zwolle ook met veel vertrouwen vond spelen, daar was ik zelfs een beetje door verrast. Maar wat nog de meeste voldoening geeft is dat we ook goed speelden en de betere ploeg waren.”

Over de inzetbaarheid van zijn spelers heeft de hoofdtrainer in ieder geval weinig reden tot klagen. “Dat hoor je mij ook absoluut niet doen, wat dat betreft zullen we weer een aantal lastige keuzes moeten maken. Wel is het vervelend dat Dominik (Masek red.) deze week zijn achterste kruisband heeft gescheurd, dat is natuurlijk verschrikkelijk voor die jongen. Daarnaast heeft Marlon (Pereira red.) nog ongeveer een maand nodig voordat we die weer op het veld zien.”

Gisteravond zat de complete staf van SC Cambuur voor de buis en daar zagen ze Feyenoord ten koste van AZ de finale van de KNVB-Beker halen. “Ze hebben nu twee keer op rij gewonnen en dat doen ze goed. Beide keren speelden ze nog niet eens op hun top, dus het is knap als je dan twee keer wint. We gaan zondag proberen daar een goed resultaat te halen, en dat moet ook, want we hebben nog niks en moeten nog veel meer winnen.”

De aftrap van Feyenoord – SC Cambuur is zondagmiddag om 16.45 uur. Ben je er niet bij? Dan kun je de wedstrijd live volgen via ons Twitter-account of het betaalkanaal van FOX Sports.

Foto: www.dijksfotografie.com