058-2963300
Marcel Keizer: “Verplicht aan supporters om er vol voor te gaan”

Marcel Keizer: “Verplicht aan supporters om er vol voor te gaan”

6 mei 2016, 16:46

Het seizoen is voor SC Cambuur helaas iets eerder afgelopen dan gehoopt. Komende zondag staat namelijk alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2015/2016 op het programma. Te gast in Leeuwarden is dan SBV Excelsior.

Op het wekelijkse persmoment blikte hoofdtrainer Marcel Keizer terug op het afgelopen seizoen. “Al met al is het gewoon net te weinig geweest. We hebben af en toe best aardig gevoetbald en in sommige wedstrijden hadden we misschien meer verdiend, maar aan het einde van het seizoen sta je waar je staat. We krijgen te veel en te makkelijk doelpunten tegen. PSV scoorde afgelopen weekend bijvoorbeeld vanuit een ingooi. Dat heeft ook met kwaliteit te maken.”

Dat er voor SC Cambuur niets meer op het spel staat wil niet zeggen dat er niet vol voor de overwinning wordt gestreden. “Nee, zeker niet. We zijn het verplicht aan onszelf en de competitie, maar vooral ook aan onze supporters. Dit seizoen hebben we thuis slechts twee keer gewonnen, maar toch was het stadion elke twee weken bijna altijd uitverkocht. Dat is wel uniek hoor.”

Wel zal het puzzelen worden voor de technische staf, want door blessures en schorsingen kunnen een behoorlijk aantal mannen er niet bij zijn. “Darryl (Lachman) en Jack (Byrne red.) zijn zoals bekend geschorst en daarnaast hebben we inderdaad aardig wat blessures. Zo kunnen Leonard (Nienhuis red.), Djavan (Anderson red.), Martijn (Van der Laan red.), Jergé (Hoefdraad red.), Furdjel (Narsingh red.), Rai (Vloet red.) en Kevin (Van Veen red.) er niet bij zijn.

Tot slot werd de trainer ook gevraagd naar zijn ambitie voor het volgende seizoen. “Het is nu nog te vroeg om hier echt diep op in te gaan, maar een club als Cambuur hoort in de Jupiler League altijd in de top mee te doen. Wat de top is? Voor mij is dat de top drie. Maar alles heeft natuurlijk ook met de selectie te maken. Wie gaan er weg en wat komt er bij? Daar zijn we achter de schermen al druk mee aan de slag, maar we zullen ook geduld moeten hebben.”

Zondagmiddag om 14.30 uur wordt het duel tussen SC Cambuur en SBV Excelsior afgetrapt. Voor alle tribunes zijn op dit moment nog kaarten beschikbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com