058-2963300

Marcel Keizer: “We hebben zeker het gevoel dat we het om kunnen draaien”

19 februari 2016, 16:10

Sinds afgelopen maandag staat er een nieuw gezicht voor de eerste selectie van SC Cambuur. Na het vertrek van Henk de Jong werd ‘kind van de club’ Marcel Keizer aangesteld als hoofdtrainer en hij zit morgenavond tegen FC Twente voor het eerst in die hoedanigheid op de bank.

Over de opstelling wou de oefenmeester niet al te veel prijs geven. Keizer: “Ik geef nooit de opstelling voor de wedstrijd en dat is dit keer niet anders. Het enige wat ik kan verklappen is dat Nienhuis aanvoerder is en onder de lat blijft staan. De rest zien jullie morgenavond wel.”

Voor de hele club, maar zeker ook voor de nieuwbakken hoofdtrainer van SC Cambuur waren het roerige weken. “Hoe de eerste week is bevallen? Goed, het was druk, maar ook weer heel leuk. Het blijft een rare situatie als je midden in een seizoen komt, dat is natuurlijk niet normaal. Maar het is zoals het is en daar moeten we het beste van maken. Deze week hebben we naast de trainingen ook benut om gesprekken te voeren met de spelers.”

Ondanks de plek op de ranglijst kijkt de hoofdtrainer met vertrouwen en optimisme vooruit op de komende weken. “We staan onderaan, dus het is duidelijk dat we het beter zullen moeten doen. Maar ik heb wel het gevoel dat we dat om kunnen draaien. En nog belangrijker; dat gevoel hebben de spelers ook. Op de inzet en de gretigheid die ik de afgelopen week op de training heb gezien kan ik niks aanmerken. Maar goed zijn op de training zegt natuurlijk niet alles, het zal morgen in de wedstrijd moeten gebeuren.”

Wat blessures betreft valt er weinig te klagen voor de technische staf, al is nog niet iedereen wedstrijdfit. “Erik (Bakker red.) is er niet bij, hij staat weer op het veld en heeft nog 1 a 2 weken nodig is de verwachting. Het verhaal van Marlon (Pereira red.) is bekend en ook van Berend (Schootstra red.) weten we dat hij er nog even uit ligt. Calvin (Mac-Intosch red.) is wel weer op de weg terug en traint alweer grote gedeelten mee. Maar met hem gaan we nog geen risico nemen.”

Tot slot vroeg het aanwezige journaille zich af of Keizer morgen zijn Eredivisiedebuut gaat maken. Met een knipoog: “Ja, als trainer wel. Als speler heb ik lang geleden mijn debuut gemaakt, maar ik heb liever niet dat iemand dat gaat terugkijken, dat zag er niet uit.”

De aftrap van SC Cambuur – FC Twente is zaterdagavond om 20.45 uur. Vanuit het uitvak zullen 150 supporters de ploeg van Marcel Keizer steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com