058-2963300

Marcel Keizer: “Winnen is morgen het enige wat telt”

1 april 2016, 16:02

Het was druk vanochtend bij de laatste training voor de belangrijke ontmoeting van morgen met De Graafschap. Onder een stralende lentezon werkte de selectie een scherpe training af van zo’n anderhalf uur. Na afloop liet hoofdtrainer Marcel Keizer zijn licht schijnen op het treffen met De Graafschap.

Een behoorlijk aantal supporters waren aanwezig bij de training om nog maar eens te onderstrepen hoe belangrijk de ontmoeting met de Superboeren is. “Mooi dat de supporters er waren om ons een hart onder de riem te steken. We hebben een uitstekend gesprek met ze gehad en daarbij zaten ook de nodige emoties. Dat hoort ook bij Cambuur. Deze club zit zo diep bij de mensen, prachtig.”

Na ongeveer een uur was het even schrikken toen Jack Byrne de training met een blessure moest verlaten. “Jack kreeg een knietje tegen zijn bovenbeen en heeft wat last. Het is even afwachten hoe erg het precies is. We gaan hem goed behandelen en dan morgen bekijken hoe het er voor staat. Voor de rest hebben we met uitzondering van Marlon (Pereira red.) en Dominik (Masek red.) alles fit. Moet zelfs jongens die misschien wel verdienen om te spelen op de tribune zetten.”

Gezien de belangen is het morgenavond allesbehalve en normale wedstrijd, weet ook Marcel Keizer.
“Natuurlijk is dit een bijzondere wedstrijd. Iedereen weet wat er op het spel staat. We hebben geen andere of bijzondere dingen gedaan in de voorbereiding, maar het gevoel bij iedereen rondom de club is natuurlijk wel anders. De groep weet ook heel goed waar het om gaat morgen.”

“Of het voor de verliezer over en sluiten is? Nee, dat denk ik niet. Maar dat zou het wel een stuk moeilijker maken. Eigenlijk moeten wij daar gewoon winnen. We staan een punt achter en als we niet winnen hebben we het dus niet meer in eigen hand. Dat is gewoon hoe het is. Winnen is morgen het enige wat telt.”

De aftrap van De Graafschap – SC Cambuur is zaterdagavond om 18.30 uur. Met 550 supporters is het uitvak van De Vijverberg stijf uitverkocht.

Foto: www.dijksfotografie.com