058-2963300

Marcel Keizer: “Laten zien dat we nog niet klaar zijn in de Eredivisie”

8 april 2016, 15:28

Onder een stralende lentezon werkte SC Cambuur vanochtend de laatste training af in voorbereiding op het duel van morgen tegen koploper Ajax. Belangrijk voor beide ploegen, want Ajax zal afstand willen nemen van de concurrentie bovenin en voor SC Cambuur is het de kans op bonuspunten in de strijd om handhaving.

Op het wekelijkse persmoment met hoofdtrainer Marcel Keizer werd uiteraard ook nog even teruggeblikt op het duel van vorige week tegen directe concurrent De Graafschap. “Het gelijkspel in Doetinchem voelde voor ons als verlies, terwijl het dat natuurlijk niet was. De algemene indruk vooraf was dat De Graafschap de wedstrijd wel even zou winnen en ons daarmee op 4 punten zou zetten. We hebben in ieder geval laten zien dat we nog lang niet klaar zijn en overal voor vechten.”

Vanuit de ziekenboeg was er deze week zowel positief als negatief nieuws te melden. Keizer: “Furdjel (Narsingh red.) heeft last van zijn enkel, die blessure heeft hij opgelopen in het duel tegen De Graafschap. Het duel van morgen zal voor hem te vroeg komen. Leonard (Nienhuis red.) heeft daarentegen de afgelopen twee dagen wel weer getraind. Dat hadden we nog niet zo snel verwacht, dus dat is een meevaller. Hij kan in principe spelen.”

Er staan nog vijf wedstrijden op het programma dit Eredivisieseizoen en hierin zal SC Cambuur nog minimaal een punt moeten inhalen op De Graafschap. “Of je nou een speler, trainer, medewerker of supporter bent, je wilt niet degraderen. Dat moeten we ten koste van alles zien te voorkomen. Dat heeft alles met eergevoel te maken. Morgen tegen Ajax is dat niet anders. Ze mogen dan misschien meer kwaliteit hebben, wij moeten het maximale uit onszelf halen en alles geven wat we hebben.”

Morgenavond om precies 19.45 uur wordt SC Cambuur – Ajax afgetrapt in het Cambuur Stadion. Alle 10.000 beschikbare kaarten zijn over de toonbank gegaan en daarmee is het stadion stijf uitverkocht.

Foto: www.dijksfotografie.com