058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Eindelijk mogen we dan beginnen, zijn er klaar voor”

Marinus Dijkhuizen: “Eindelijk mogen we dan beginnen, zijn er klaar voor”

17 augustus 2017, 16:30

Na een lange periode van voorbereiding barst morgen het competitiegeweld los! De mannen van trainer Marinus Dijkhuizen krijgen meteen met een flinke uitdading te maken, want op het programma staat het treffen met Jong Ajax, de nummer twee van afgelopen seizoen.

Zoals gebruikelijk was de eerste vraag van de aanwezige media op het persmoment daags voor het duel: ‘Welke namen starten morgenavond in de basis?’ Trainer Marinus Dijkhuizen kon hierover duidelijk zijn. “De opstelling is gelijk aan die tegen Helmond Sport.” Daarnaast zal de deze week binnengekomen Issa Kallon plaatsnemen op de bank. “Issa heeft de afgelopen dagen een goede indruk achter gelaten. Hij is topfit en beschikt over veel kracht en snelheid.” Ook Bryan Smeets zit bij de selectie. “Bryan maakt iedere week stappen en kan morgen minuten maken.”

Het duel van morgenavond komt helaas te vroeg voor Jordy van Deelen en ook Darren Rosheuvel is niet van de partij. “Jordy heeft een blessure aan het bovenbeen en het is moeilijk in te schatten wanneer we hem weer kunnen inzetten. Darren heeft de hele week moeten missen vanwege ziekte, hij sluit volgende week weer aan.”

Het treffen met Jong Ajax betekent dat de voorbereiding officieel ten einde is. “We hebben zeven week lang kunnen toewerken naar dit duel en we staan er goed voor. Ondanks wisselende resultaten in de oefenwedstrijden ben ik meer dan tevreden over het voorseizoen. We hebben veel arbeid geleverd en willen dit morgen graag laten zien.”

Hoe de Amsterdammers zullen afreizen naar Leeuwarden is lastig te zeggen. “We hebben ze vorige week bekeken tegen Volendam en verwachten ongeveer dezelfde namen als die we daar hebben gezien. Ze hebben een aantal prima spelers in huis, maar ook een paar onbekende namen ten opzichte van vorig jaar. Het is een jeugdig, maar goed voetballende ploeg en hier zullen we ons dan ook goed tegen moeten wapenen.”

De aftrap van SC Cambuur – Jong Ajax is zoals gebruikelijk om 20.00 uur. Kaarten bemachtig je snel en eenvoudig hier in de Online Kaartverkoop of morgen de hele dag in de Fanshop.

Foto: www.dijksfotografie.com