058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Er liggen zeker kansen voor ons”

Marinus Dijkhuizen: “Er liggen zeker kansen voor ons”

23 oktober 2017, 17:10

Na de puntendeling in Almere morgen Marinus Dijkhuizen en zijn mannen morgenavond alweer aan de bak. Op het programma staat dan het bekerduel in en tegen Den Bosch.

Haast traditiegetrouw werd er op het persmoment eerst nog even teruggeblikt op het laatst gespeelde duel, in dit geval tegen Almere City FC. Dijkhuizen: “Daar hebben we wel wat vertrouwen uit kunnen halen, maar dan met name uit het aantal gecreëerde kansen en niet over de uitslag. We hebben het plan redelijk tot goed uitgevoerd en moeten onszelf daar voor belonen door een paar van die grote kansen te maken, maar dat hebben we niet gedaan.”

Vandaag was er ook slecht te nieuws te melden vanuit de ziekenboeg. De blessure van Karim Rossi blijkt bij nader inzien toch een stuk erger dan verwacht. “Ja, dat is heel vervelend voor hem en voor ons. Hij moet onder het mes en is zo’n 3 á 4 maanden uitgeschakeld. Verwacht zelf niet dat hij op 12 januari na de winterstop weer inzetbaar is. Het is algemeen bekend dat we moeite hebben met scoren en daar helpt dit natuurlijk niet bij.”

De loting heeft SC Cambuur gekoppeld aan FC Den Bosch en dat is niet bepaald een makkelijke loting, vindt ook de oefenmeester. “Makkelijk gaat het zeker niet worden. Den Bosch is een degelijk team dat altijd in een vaste opstelling speelt. Ze doen het bovendien goed, staan prima in het linker rijtje. Maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk kansen liggen voor ons.”

Die kansen wil SC Cambuur morgenavond maar wat graag benutten, want het bekertoernooi wordt zeker niet gezien als een tussendoortje. “We hebben hier vorig seizoen allemaal kunnen zien hoe mooi de beker kan zijn. Bovendien zitten we in een positie dat we een succesje ook goed kunnen gebruiken.”

De aftrap van het duel tussen FC Den Bosch en SC Cambuur met als inzet en plek in de achtste finales is morgenavond om 19.45 uur. Het duel is zoals altijd live te volgen via ons Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl