058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Er samen met de supporters een mooie avond van maken”

Marinus Dijkhuizen: “Er samen met de supporters een mooie avond van maken”

28 september 2017, 16:37

Morgenavond wordt in de Jupiler League alweer de zevende speelronde van het seizoen afgewerkt. Voor SC Cambuur staat de ontmoeting in eigen huis met RKC Waalwijk op het programma. Met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen keken we alvast vooruit.

Na drie verre uitwedstrijden speelt SC Cambuur eindelijk weer eens een thuiswedstrijd en daar zijn niet alleen de supporters blij mee. Dijkhuizen: “Ja, dat is wel weer eens lekker. Het voelt ook als een eeuwigheid geleden. Thuis hebben we tot nu toe nog te weinig gebracht en het wordt ook gewoon tijd dat we onze eerste thuisoverwinning boeken. We hebben er in ieder geval zin in.”

Wel zal dit moeten gebeuren zonder een tweetal vaste basiskrachten. “Matthew is voor een wedstrijd geschorst en Karim heeft nog te veel last van een voetblessure opgelopen in het duel tegen MVV. We willen alles zo logisch en duidelijk mogelijk houden naar de groep toe, dus Omar en Martijn gaan starten in de basis.”

Op bezoek in Leeuwarden komt RKC, dat momenteel op een niet te benijden negentiende stek staat. In de strijd om de KNVB-Beker wist het vorige week echter wel een knap resultaat te behalen. “Verdedigend is RKC ook echt een prima ploeg, ze staan goed georganiseerd en geven weinig weg. Aanvallend hebben ze tot nu toe alleen nog wat moeite met scoren. Vorige week hebben ze knap van Sparta gewonnen in de beker, dat zegt wel iets.”

De oefenmeester verwacht op voorhand dan ook een stugge wedstrijd, waarin het voor SC Cambuur zaak is door de Waalwijkse muur te breken. “Gezien hun kwaliteiten en positie op de ranglijst kan het zomaar eens zo zijn dat ze heel verdedigend en vanuit de omschakeling gaan spelen. Het is dan aan ons om met veel initiatief, lef en gedragen door de steun van de Twaalfde Man het liefst snel tot scoren te komen. We willen er samen met de supporters een mooie avond van maken.”

Morgenavond om 20.00 uur wordt SC Cambuur – RKC Waalwijk afgetrapt. Kaarten zijn de hele dag verkrijgbaar in de Fanshop en natuurlijk ook hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl