058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Goede lijn doortrekken”

Marinus Dijkhuizen: “Goede lijn doortrekken”

21 september 2017, 18:49

Waar er vele verrassingen te zien waren in de eerste ronde van de KNVB-Beker deed SC Cambuur wel wat het moest doen. Of sterker nog: het boekte de grootste uitoverwinning op een BVO in het bekertoernooi uit de clubhistorie. Na de klinkende 1-5 overwinning is het morgen opnieuw kilometers maken voor de mannen van Marinus Dijkhuizen wanneer de uitwedstrijd tegen MVV op het programma staat.

“Op papier één van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen”, weet ook hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen. “En dat is niet alleen vanwege de afstand. Het is ook nog eens een hele goede ploeg met veel fysieke kracht en drive. Dat hebben ze in de beker ook tegen AZ laten zien. Of er revanchegevoelens leven bij ons? We hebben een behoorlijk nieuwe groep, dus dat zal hooguit bij een aantal jongens nog het geval zijn.”

De bekerwinst heeft het zelfvertrouwen van SC Cambuur goed gedaan en minstens zo belangrijk is dat iedereen ongeschonden uit de strijd is gekomen. Dijkhuizen: “Ja, we hebben geen blessures opgelopen en geen onnodige energie hoeven te verspillen. Zeker ook omdat Helmond het duel met negen man eindigde, dus dat is wel lekker. Wat blessures betreft is de situatie onveranderd: Alvin, Xander en Darren zijn als enige niet inzetbaar.”

Voor zowel MVV als SC Cambuur is de inzet groot, want beide ploegen zijn nog volop in de race voor de eerste periode van het seizoen. “Dat geeft natuurlijk iets extra’s, maar het is nog te vroeg om daar echt enorm mee bezig te zijn. Wel is het de bevestiging dat we aan een goede serie bezig zijn en op de goede weg zitten. Die lijn willen we natuurlijk graag doortrekken.”

De aftrap van MVV Maastricht – SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via FOX Sports (TV), Omrop Fryslan en Omroep Leo (radio) en ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl