058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Eén van de leukste uitwedstrijden van het seizoen”

Marinus Dijkhuizen: “Eén van de leukste uitwedstrijden van het seizoen”

14 september 2017, 16:01

Drie uitwedstrijden op rij en dat ook nog eens in acht dagen. Er wacht SC Cambuur kortom een mooie uitdaging in zowel de competitie als beker. De eerste van dit drieluik is morgenavond in De Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles – SC Cambuur. Het is, zo vindt ook trainer Marinus Dijkhuizen, misschien wel het mooiste affiche van de Jupiler League. “Wat mij betreft is dit één van de leukere uitwedstrijden van het seizoen tussen twee volksclubs. Go Ahead heeft een mooi stadion en fanatieke supporters. Dat geeft altijd iets extra’s.”

Er werd op het wekelijkse persmoment ook nog even teruggeblikt op het duel van afgelopen vrijdag tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht. De oud-spits en huidig trainer hield een slecht gevoel over aan de avond. “Het was in alle opzichten een vervelende avond voor ons. Het uitstellen van de wedstrijd, de rookbom, de rode kaart, het matige spel en het onnodige puntverlies. Daar hebben we wel even last van gehad en kritisch geanalyseerd met zijn allen.”

Gevraagd naar de fitheid van zijn selectie is de oefenmeester wel optimistisch. Dijkhuizen: “We staan er behoorlijk goed op. Maandagavond hebben een hoop jongens meegedaan met de beloften, dat is heel nuttig geweest. Daarnaast komt Marvin terug van een schorsing en zijn ook Jordy (Van Deelen red.) en Martijn (Barto red.) weer inzetbaar. Daarentegen staat dat we Mathias (Schils red.) en Darren (Rosheuvel red.) moeten missen.”

Over het strijdplan voor morgenavond wil de hoofdtrainer nog niet veel prijsgeven. “We kunnen in meerdere systemen spelen en daar hebben we ook op getraind. Wat dat betreft zijn we nog wat aan het zoeken naar de ideale opstelling. Of we in hetzelfde systeem gaan spelen als tegen Volendam? Dat is niet uitgesloten, maar we gaan in ieder geval voor hetzelfde resultaat.”

De aftrap van Go Ahead Eagles – SC Cambuur is vrijdagavond om 20.00 uur. Vanuit het uitvak zullen 200 supporters het team steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com