058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Op voorhand zeker niet tevreden met een gelijkspel”

Marinus Dijkhuizen: “Op voorhand zeker niet tevreden met een gelijkspel”

2 november 2017, 15:47

Thuis tegen Jong PSV waren de kansen voor SC Cambuur bijna niet te tellen, maar gescoord werd er andermaal niet en dus moesten Marinus Dijkhuizen en zijn mannen weer een bittere pil slikken. Morgenavond kan die nare smaak worden weggespoeld in het uitduel tegen de nummer twee van de ranglijst: N.E.C. Nijmegen.

Een makkelijke tegenstander is dat echter zeker niet, weet ook hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen: “Dit is op papier één van de pittigste uitwedstrijden van het seizoen. N.E.C. heeft misschien wel de beste voorhoede van de Jupiler League met een goede spits en veel creativiteit. Ze hebben niet voor niks de eerste periode gepakt.”

Ondanks het mooie, doch lastige affiche, is de oefenmeester op voorhand niet tevreden met een punt. “Een punt is zeker niet het maximale voor ons. Het zou natuurlijk -afhankelijk van de wedstrijd- kunnen dat we na afloop tevreden zijn met een gelijkspel, maar we gaan naar Nijmegen om te winnen. Ze hebben een goede ploeg, maar ook goede ploegen hebben zwakke punten.”

In de voetballerij werkt het nou eenmaal zo dat de druk toeneemt naarmate de prestaties ietwat tegenvallend zijn. In Leeuwarden is dat niet anders. “Natuurlijk voel je druk, maar die leg ik mezelf ook op. Afgelopen dinsdag hebben we de Forumavond gehad met de supporters en daar heb ik ook eerlijk alles uitgelegd. Daar waren uiteraard ook kritische geluiden, maar heb het wel als een goede avond ervaren, waarbij we alle tijd hebben genomen voor de supporters. Het hoort ook bij het vak, dat is helemaal niet erg.”

Welke mannen morgen aan de aftrap zullen verschijnen is nog niet helemaal zeker, want er zijn wat twijfelgevallen in de selectie. “Het verhaal van Karim Rossi is bekend en ook Issa Kallon is nog herstellende. Daarnaast is Furdjel Narsingh een twijfelgeval, hij heeft anderhalf jaar lang niet gespeeld en zijn lichaam moet wennen aan het nieuwe ritme. Maar wie ook gaan spelen: we willen met een goed gevoel de interlandperiode ingaan en dat kan alleen met een goed resultaat tegen N.E.C..”

De aftrap van het duel tussen N.E.C. en SC Cambuur is morgenavond 20.00 uur. Vanuit het uitvak zullen zo’n 80 supporters de geel-blauwen steunen.

Foto: www.dijksfotografie.nl