058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Paar dagen doodziek geweest, daarna knop om”

Marinus Dijkhuizen: “Paar dagen doodziek geweest, daarna knop om”

19 oktober 2017, 14:56

Het was voor alles en iedereen dat geel-blauw is een teleurstellende avond afgelopen vrijdag. Gelukkig werkt het in de voetballerij zo dat je al snel weer een kans krijgt om zo’n kater weg te spoelen en voor SC Cambuur is die mogelijkheid er morgenavond bij en tegen Almere City FC.

Op het wekelijkse persmoment ging het uiteraard eerst over hoe Marinus Dijkhuizen en zijn mannen de dreun van het vorige speelweekend hebben verwerkt. Dijkhuizen: “Ja, daar zijn we een paar dagen echt doodziek van geweest. We hadden in het schema weken geleden de zondag en maandag vrij gepland en dat kwam nu wel even goed uit. Iedereen heeft verplicht de wedstrijd teruggekeken en we zijn per linie gaan zitten om alles te bespreken. Daar kwamen goede dingen uit en daarna hebben we de knop omgezet.”

Ricardo Kip en Justin Mathieu waren vanochtend niet aanwezig op het trainingsveld. Beide mannen zijn door de hoofdtrainer gepasseerd en hadden moeite om hun teleurstelling te verbergen. “Iedereen, inclusief ikzelf, moet zijn handen dichtknijpen om voor deze mooie club te mogen werken en spelen. Dat moeten we met z’n allen ook uitstralen en dat was niet het geval.”

Aan de andere kant was er gelukkig ook goed nieuws te melden over de inzetbaarheid van een aantal geblesseerde spelers. “Kevin van Kippersluis is weer fit en ook Alvin Daniels zit weer bij de selectie. Voor hem is het nog te vroeg om een hele wedstrijd te spelen, maar een invalbeurt behoort wel tot de mogelijkheden. Daarnaast gaat het de goede kant op met Darren Rosheuvel, maar die heeft nog wel even nodig.”

Tegenstander morgenavond in het Yanmar Stadion is Almere City. De ploeg van trainer Jack de Gier staat met evenveel punten als SC Cambuur op de veertiende stek. “Almere zit wel een beetje in hetzelfde schuitje als ons. Ze hebben te weinig punten als je het afzet tegen de begroting en kwaliteit van de selectie. Het is een voetballende ploeg met echt een aantal uitstekende spelers. Ben afgelopen maandag wezen kijken bij de wedstrijd tegen Jong Ajax, maar dat gaf geen reëel beeld. Ajax stond daar met een fantastische ploeg. Ze hebben thuis ook nog niet verloren, daar willen we morgen graag verandering in brengen.”

Morgenavond om 20.00 uur is de aftrap van het duel tussen Almere City FC en SC Cambuur. In het uitvak zitten zo’n 100 supporters uit Leeuwarden.

Foto: www.dijksfotografie.com