058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Goede reeks in uitwedstrijden voortzetten”

Marinus Dijkhuizen: “Goede reeks in uitwedstrijden voortzetten”

5 oktober 2017, 16:36

Na de puntendeling in eigen huis tegen RKC reist SC Cambuur morgen af naar Emmen. Hier gaan trainer Marinus Dijkhuizen en zijn mannen proberen om voor de zevende keer op rij ongeslagen te blijven en de drie punten mee terug te nemen naar Leeuwarden.

Waar de thuiswedstrijden nog ietwat moeizaam verlopen voor SC Cambuur zijn de resultaten in uitwedstrijden prima te noemen. Dijkhuizen daarover: “Of ik blij ben dat we weer uit spelen? Nee, zeker niet. Thuis voor onze eigen supporters is en blijft het mooist. Ben wel blij dat we eindelijk een keer een uitwedstrijd spelen die in de buurt is en dat we het heel aardig doen buitenshuis is natuurlijk ook mooi.”

Minder mooi is het nieuws dat de oefenmeester deze week kreeg over de inzetbaarheid van spits Karim Rossi. “Karim heeft een botje bij zijn middenvoetsbeentje gebroken en ligt er naar verwachting zo’n 4 tot 6 weken uit. Dit was eerder door de zwelling nog niet zichtbaar. Dat is wel echt een flinke tegenvaller voor ons, had net het idee dat de puzzelstukjes wat goed begonnen te vallen.”

Aan de andere kant was er vandaag met het vastleggen van oude bekende Furdjel Narsingh ook goed nieuws te melden. “Ja, daar zijn we blij mee. Furdjel kan natuurlijk heel goed voetballen en als hij fit is zit hij qua kwaliteit bij de bovenkant van de groep. Wat zijn fitheid betreft zal hij nog wel stappen moeten maken, dat is bekend. Hij zit morgen wel bij de selectie en zou kunnen invallen.”

In de hele competitie zijn er op dit moment nog twee ploegen die dit seizoen niet hebben verloren. Tegenstander FC Emmen is er daar één van en dus wacht een zware wedstrijd. “Dat is zeker knap en zegt ook iets over hun kracht en speelwijze. Het is een degelijke en fysieke ploeg die lastig te bespelen is. Aan de andere kant kunnen we veel vertrouwen putten uit de laatste uitwedstrijden en zijn wij zelf nu ook zes wedstrijden op rij ongeslagen. Laten we die reeks nog maar even voortzetten.”

De aftrap van het duel tussen FC Emmen en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Vanuit het uitvak zullen 325 supporters uit Leeuwarden de club steunen.

Foto: www.dijksfotografie.nl