058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Twee ploegen die willen voetballen”

Marinus Dijkhuizen: “Twee ploegen die willen voetballen”

1 september 2017, 17:06

Ondanks de interlands wordt er in de Jupiler League gewoon gevoetbald komend weekend. Voor SC Cambuur staat zondag (12.30 uur) de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. We blikken alvast vooruit met trainer Marinus Dijkhuizen.

De Burgemeester van de Gemeente Volendam besloot vanochtend nog eens om het duel te vervroegen naar 12.30 uur en daar is de hoofdtrainer niet gelukkig mee. Dijkhuizen: “Nee, dat is waardeloos. Onze hele wedstrijdvoorbereiding wordt daarmee in de war geschopt. We moeten heel vroeg vertrekken en zitten om half tien al aan de pasta. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.”

Daar kwam nog eens bij dat er op de training een vervelende blessure werd opgelopen door Darren Rosheuvel. “Dat ziet er inderdaad niet goed uit. In een volle sprint greep Darren opeens naar zijn hamstring en schreeuwde het uit van de pijn. Hij wordt nu nader onderzocht, dus hoe zwaar zijn blessure is kunnen we op dit moment niet zeggen. Daarnaast zijn ook Jordy (Van Deelen red.) en Marvin (Peersman red.) er door een blessure en een schorsing nog niet bij.”

Gelukkig was er afgelopen donderdag op de laatste dag van de transfermarkt wel goed nieuws te melden uit Leeuwarden. Kevin van Kippersluis werd overgenomen van FC Volendam en is zondag al inzetbaar tegen zijn oude club. De oefenmeester daarover: “Kevin ken ik nog van mijn tijd bij Excelsior en heeft sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hij beschikt over veel loopvermogen, diepgang en scoort makkelijk. Blij dat we hem in de hectiek nog hebben kunnen halen.”

SC Cambuur gaat het in het Volendamse Kras Stadion opnemen tegen de plaatselijke FC en dat zijn vrijwel nooit makkelijke wedstrijden. “ We hebben Volendam meerdere keren bekeken en geanalyseerd en het is een goede, voetballende ploeg. Ze willen net als ons graag aanvallen en het initiatief nemen. Dat levert vaak mooie wedstrijden op.”

De aftrap van het duel tussen FC Volendam en SC Cambuur is zondagmiddag om 12.30 uur.

Foto: www.dijksfotografie.com