058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “We gaan altijd voor de winst”

Marinus Dijkhuizen: “We gaan altijd voor de winst”

24 augustus 2017, 17:17

Na de seizoensouverture in eigen huis tegen Jong Ajax staan er nu twee uitwedstrijden op het programma voor de mannen van Marinus Dijkhuizen. Volgende week zondag wordt er afgereisd naar Volendam, maar morgen is het eerst De Graafschap – SC Cambuur.

Het wekelijkse persmoment met trainer Marinus Dijkhuizen werd afgetrapt met de vraag of de wedstrijd tegen Jong Ajax ondertussen verwerkt en geanalyseerd is. Dijkhuizen: “Inmiddels wel en we analyseren altijd, ongeacht de uitslag, dus nu uiteraard ook. Maar iedereen heeft kunnen zien dat de eerste helft matig was en de tweede een stuk beter. We hadden ook genoeg mogelijkheden en recht op minimaal een gelijkspel, maar dat is helaas niet gelukt.”

Vanmiddag werd bekend dat spits Karim Rossi dermate veel indruk heeft gemaakt op de technische staf dat hij sowieso een jaar in Leeuwarden blijft. De voormalig spits Dijkhuizen over de nieuwe spits: “Karim heeft zeker iets. Een fysiek sterke jongen, die enorm doelgericht is en ook beschikt over een echte winnaarsmentaliteit. Bovendien een type die we nog niet hadden, dus het is mooi dat hij er nu vast bij is.”

Morgenavond wacht op De Vijverberg De Graafschap en dat is voor geen enkele ploeg een makkelijke wedstrijd. “Nee, het is duidelijk dat we aan de bak mogen morgen. De Graafschap is een ploeg met veel energie en fysieke kracht. Ze zijn bovendien al zowat de hele voorbereiding compleet, dus wat dat betreft zijn ze zeker in het voordeel ten opzichte van ons.”

Dat wil echter niet zeggen dat de oefenmeester met minder dan drie punten zomaar tevreden is. “Of we op voorhand zouden tekenen voor een gelijkspel? Nee, dat doen we nooit en nu ook zeker niet. De Graafschap is op papier één van de betere ploegen van de Jupiler Leauge, maar we gaan altijd voor de winst en die kwaliteit hebben we ook.”

De aftrap van het duel tussen De Graafschap en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. SC Cambuur wordt in het uitvak gesteund door 130 supporters.

Foto: www.dijksfotografie.com