058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “We moeten nu met z’n allen doorpakken”

Marinus Dijkhuizen: “We moeten nu met z’n allen doorpakken”

23 november 2017, 16:45

Eindelijk was daar vorige week de eerste thuiszege van het seizoen voor SC Cambuur. De opluchting na afloop was dan ook groot en niet in de laatste plaats bij Marinus Dijkhuizen. Vanaf de tribune zag hij zijn team met een man minder knap stand houden in een kolkend stadion. Morgenavond willen de geel-blauwen hier maar wat graag een vervolg aan geven als FC Den Bosch op bezoek komt in Leeuwarden.

Hoe graag de technische staf misschien ook zou willen; door een tweetal schorsingen moeten er mutaties worden gedaan in de basiself. Dijkhuizen: “Ja, dat is altijd vervelend. We hebben dit seizoen nog bijna geen enkele keer met dezelfde elf kunnen starten en door de schorsingen van Bryan Smeets (rood) en Marvin Peersman (vijf keer geel) gaat dat ook nu niet lukken. Bryan heeft overigens wel keurig zijn excuses aangeboden aan de groep, dat deed hij netjes.”

Voor de rest is nagenoeg de hele selectie fit en dat is wel eens anders geweest. “Voor de rest mogen we inderdaad niet klagen. Ricardo Kip en Nigel Robertha zijn weer helemaal fit na wat griepverschijnselen en Issa Kallon en Furdjel Narsingh hebben deze week weer alles mee kunnen trainen. Dat is heel positief.”

Ondanks dat SC Cambuur de eerdere bekerontmoeting met Den Bosch wist te winnen is de ploeg van trainer Wil Boessen niet te onderschatten. “FC Den Bosch is een ploeg die doorgaans echt wil voetballen, daar hebben ze ook een aantal goede en creatieve spelers voor. Ze zijn nu al acht competitiewedstrijden op rij ongeslagen en dat is echt opmerkelijk knap. Ze doen het natuurlijk met een vijfde plek sowieso heel goed.”

In de Jupiler League staat er dit weekend een dubbel programma op de agenda, maar de oefenmeester wil nog niet al te ver vooruit kijken. “Daar zijn we op dit moment nog helemaal niet mee bezig. Na de overwinning van vorige week moeten we nu doorpakken en hetzelfde brengen als vorige week. Als we dat doen krijgen we de supporters er weer achter en laten we met z’n allen zien dat er hier niks valt te halen.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Den Bosch is morgenavond (vrijdag) om 20.00 uur. Kaarten koop je de hele dag in de Fanshop en natuurlijk ook hier online.

Foto: www.dijksfotografie.nl