058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “We zijn toe aan een overwinning”

Marinus Dijkhuizen: “We zijn toe aan een overwinning”

16 november 2017, 16:51

De zesde thuiswedstrijd van het seizoen 2017/2018 staat morgenavond op het programma voor SC Cambuur en dat is meteen de zesde poging om voor de eerste keer deze jaargang de drie punten in Leeuwarden te houden. Dit moet dan gebeuren tegen de nummer drie van de ranglijst: Fortuna Sittard.

Vanwege het interlandvoetbal was er afgelopen weekend geen programma en dat heeft hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen en zijn mannen goed gedaan. Dijkhuizen: “Ja, dat was wel even lekker en ook goed om weer fris te worden. Daar waren we met z’n allen ook wel even aan toe. Normaal heb je in oktober ook nog een vrij interlandweekend, maar die hadden we dit jaar niet. Al is niet iedereen er even goed uitgekomen; Ricardo Kip en Nigel Robertha ontbreken helaas beide met griepklachten.”

Niemand hoeft uit te leggen hoe belangrijk het duel van morgenavond is en dus is het bijzonder vervelend dat de oefenmeester zelf niet op de bank kan zitten in verband met. een schorsing. “Dat is altijd balen, maar het is niet anders. Morgen mag ik helemaal niks rondom het team doen en nemen Sipke Hulshoff en Jan Bruin de honneurs waar. Zelf zal ik de wedstrijd kijken vanaf de tribune bekijken.”      

De gasten uit Sittard doen het dit seizoen boven verwachting en staan op een knappe derde plek. “Daar staan ze niet voor niks. Met name voorin hebben ze een aantal uitstekende spelers die in hun eentje een wedstrijd kunnen beslissen. Zeker in uitwedstrijden willen ze nog wel eens loeren op de counter en toeslaan in de omschakeling. Daar zullen we morgen waakzaam voor moeten zijn.”

Met nog zeven wedstrijden te gaan tot de winterstip (exclusief beker) breekt er een belangrijke aan voor de club. “Als je kijkt naar de trainingen en de goede sfeer in de groep heb je constant het gevoel dat de overwinningen gaan komen en dat moet nu ook gebeuren. Uit de laatste zeven wedstrijden hebben we drie punten gepakt en dat is veel te weinig. Je merkt aan iedereen dat we toe zijn aan een overwinning.”

Morgenavond om 20.00 uur is de aftrap van SC Cambuur – Fortuna Sittard. Voor alle tribunes zijn nog kaart verkrijgbaar in de Fanshop of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl