058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Gewoon winnen, hoe maakt even niet uit”

Marinus Dijkhuizen: “Gewoon winnen, hoe maakt even niet uit”

26 oktober 2017, 14:08

SC Cambuur bewees afgelopen dinsdag nogmaals zijn status als absolute cupfighter. In De Vliert werd zonder al te veel problemen FC Den Bosch knap met 0-2 aan de kant gezet, waardoor de geel-blauwen zich plaatsten voor de achtste finales. Dit moet morgenavond een vervolg krijgen in het Cambuur Stadion, wanneer Jong PSV op bezoek komt.

Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen heeft in de aanloop naar het treffen met de Eindhovenaren te maken met enkele personele problemen. “Het zijn eigenlijk meer twijfelgevallen. Zowel Issa Kallon, Martijn Barto en Alvin Daniels hebben wat last en zijn nog onzeker voor morgenavond. We willen het liefst zo weinig mogelijk veranderen, maar het moet natuurlijk wel verantwoord zijn. Dat is nog even afwachten.”

Vanavond vindt na afloop van het duel Almere City – AZ de loting plaats voor de achtste finales van de KNVB-Beker en de oefenmeester hoeft niet lang na te denken over zijn ideale tegenstander. “Ik hoop sowieso op een thuiswedstrijd, dat is alweer even geleden voor SC Cambuur in de beker, en dan het liefst -op papier- zo makkelijk mogelijk. Hoe verder we komen, hoe beter het is voor de club. Zo simpel is het. Laten we de echt mooie affiches dan maar even bewaren voor later in het toernooi.”

Tegenstander Jong PSV komt vanavond nog in actie in het nationale bekertoernooi en dat zou wel eens een voordeel kunnen zijn, weet ook Dijkhuizen. “Het zou natuurlijk kunnen dat een aantal jongens van de beloften minuten gaan maken vanavond en er daardoor morgen niet bij zijn. Het is sowieso heel moeilijk om in te schatten met wat voor ploeg ze naar Leeuwarden komen. Dat hebben we ook niet in de hand, dus daar moeten we ons ook niet te druk om maken.”

In Leeuwarden is het nog steeds wachten op de eerste thuiszege en het doel voor morgenavond laat zich dan ook raden. Dijkhuizen: “We moeten zorgen dat we in onze eigen kracht komen en daar hoort ook bij dat we niet altijd maar vol druk kunnen zetten. Voor morgen willen we maar één ding en dat is winnen en zo onze supporters met een goed gevoel het weekend in sturen. Hoe maakt even niet zo heel veel uit.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Jong PSV is morgenavond om 20.00 uur. Voor alle tribunes zijn op dit moment nog kaarten verkrijgbaar, al is de Oost-tribune wel bijna uitverkocht. Je koopt ze in onze Fanshop of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: ProShots / Cor Lasker