058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Zo snel mogelijk aansluiting vinden”

Marinus Dijkhuizen: “Zo snel mogelijk aansluiting vinden”

26 november 2017, 13:35

Na de puntendeling van afgelopen vrijdag tegen Den Bosch krijgen de mannen van de eerste selectie niet veel tijd om te herstellen van deze inspanning. Morgenavond is het namelijk opnieuw matchday en staat het duel bij en tegen FC Eindhoven op het programma.

Uiteraard werd er op het persmoment eerst ook nog even teruggeblikt op het duel van twee dagen geleden en dat was er volgens hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen één met twee gezichten. “Ja, daar heb ik een dubbel gevoel aan over gehouden. We zijn twee keer op voorsprong gekomen, maar hebben de overwinning niet binnen weten te slepen. Aan de andere kant hebben we tegen de nummer drie (Fortuna Sittard red.) en de nummer vijf (FC Den Bosch red.) van de ranglijst wel vier punten gepakt. Dat geeft ook wel weer vertrouwen.”

Voor Jurjan Mannes was het vrijdag letterlijk en figuurlijk een pijnlijke avond. Hij moest na nog geen kwartier spelen het veld verlaten en heeft zijn kuitbeen gebroken. Dijkhuizen: “Dat is natuurlijk heel triest. Hij is vrijdag na de wedstrijd direct geopereerd en dat is gelukkig allemaal goed gegaan. Het is zoals ze dat in de medische wereld zeggen wel een mooie breuk, maar hij zal er sowieso een aantal maanden niet bij zijn en dat is in de eerste plaats voor hemzelf, maar ook voor ons, doodzonde.”

Het is in de aanloop naar het duel van morgen sowieso puzzelen voor de technische staf, want Mannes is niet de enige afwezige. “Martijn van der Laan is niet fit genoeg, hij heeft wat klachten na vrijdag. Datzelfde geldt voor Robbert Schilder, hij is ook nog een vraagteken. Aan de andere kant komt Marvin Peersman wel weer terug van een schorsing en hebben we een brede selectie waar we het mee op kunnen vangen.”

Tegenstander FC Eindhoven staat momenteel op een twaalfde plek en dat is vijf plekken hoger dan SC Cambuur. “Het is duidelijk dat we met een zeventiende plek nog steeds veel te laag staan, maar het gat naar de Play-Off plekken is niet heel groot. We moeten zorgen dat we daar zo snel mogelijk de aansluiting bij vinden en daar kan het duel van morgenavond tegen Eindhoven een belangrijke stap bij zijn.”

De aftrap van het duel tussen FC Eindhoven en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur en is live te volgen via ons Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl