058-2963300
Marinus Dijkhuizen: “Zorgen dat we na morgen weer in de koker zitten”

Marinus Dijkhuizen: “Zorgen dat we na morgen weer in de koker zitten”

18 september 2017, 17:32

Na de klinkende 1-3 overwinning bij Go Ahead Eagles wacht er een drukke week voor SC Cambuur met twee verre uitwedstrijden. De eerste van dit tweeluik is tegen Helmond Sport met als inzet een plek in de tweede ronde van de KNVB-Beker.

Wie vanochtend aanwezig was bij de training van SC Cambuur zag dat trainer Marinus Dijkhuizen niks aan het toeval overlaat. Er werd namelijk zelfs al getraind op het nemen van strafschoppen. De hoofdtrainer daarover: “Ja, dat doen we altijd voor een bekerduel. Je kunt beter nu bespreken wie er wel graag een penalty neemt en wie niet. Het lijstje voor morgen is klaar en we zijn voorbereid.”

Slecht nieuws was er afgelopen weekend te melden over Alvin Daniels en ook Xander Houtkoop zal de komende wedstrijden niet inzetbaar zijn. Dijkhuizen: “Alvin ligt er vier weken uit met een hamstringblessure. Dat is wel een aderlating voor ons, hij ontwikkelde zich goed de laatste tijd. Xander zullen we ook moeten missen, hij heeft een tik gekregen op zijn voet in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.”

Vorig seizoen maakte SC Cambuur veel indruk in de KNVB-Beker en was het enorm dicht bij het bereiken van de finale. “Ja, dat heb ik natuurlijk meegekregen en was fantastisch. Of dat dit jaar weer mogelijk is? Daar bij ben je ook altijd een beetje afhankelijk van ee. gunstige loting, maar we moeten nu eerst zorgen dat we na morgen weer in de koker zitten.”

De tegenstander morgenavond in het Lavans Stadion is de gedeelde hekkensluiter van de Jupiler League: Helmond Sport. Toch verwacht de oefenmeester geen makkelijke avond. “Nee, zeker niet. Helmond staat lager dan ze verdienen. Ze hebben ook een heel moeilijk programma gehad en zijn met hun fysieke kracht en voetballend vermogen beter dan de stand doet vermoeden.”

Morgenavond om 19.45 uur wordt Helmond Sport – SC Cambuur afgetrapt. Het duel is live te volgen via de radioverslagen van Omrop Fryslan en Omroep Leo en natuurlijk ook via ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl