058-2963300
Martijn Barto en Nicky Boonstra langer bij SC Cambuur

Martijn Barto en Nicky Boonstra langer bij SC Cambuur

16 april 2020, 17:00

Ondanks de onzekerheid en de onduidelijkheid van deze tijd zitten we als club natuurlijk niet stil. Sterker nog: achter de schermen wordt er hard gewerkt om het geraamte op voetbaltechnisch gebied zo goed mogelijk neer te zetten. Zo zijn inmiddels alle hoofdtrainer-posities binnen de jeugdopleiding ingevuld en is er nu overeenstemming bereikt met Martijn Barto en Nicky Boonstra over een langer dienstverband bij de club.

Clubman Martijn Barto (35) blijft ook zeker de komende twee seizoenen verbonden aan SC Cambuur. Bij Eredivisievoetbal wordt dit automatisch verlengd met nog een seizoen. Barto is sinds deze zomer assistent van Henk de Jong bij het eerste elftal en blijft deze rol de komende seizoenen vervullen.

Ook fysiek trainer Nicky Boonstra (25) blijft de komende jaren deel uitmaken van de technische staf. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen.

Technisch manager Foeke Booy licht toe: “Het is niet makkelijk om in deze tijden beleid te maken voor de lange termijn, maar in deze beide gevallen was de keuze snel gemaakt. Beide mannen hebben zich het afgelopen jaar bewezen als twee zeer kundige trainers met een eigen expertise. Daarnaast is de samenwerking binnen de staf ook nog eens uitstekend en daarom zijn we blij dat we Martijn en Nicky langer aan de club hebben weten te binden.”

Foto’s: www.cambuurimages.nl