058-2963300
Martijn Barto: “Er alles aan doen om onze supporters trots te maken”

Martijn Barto: “Er alles aan doen om onze supporters trots te maken”

17 december 2021, 14:32

Na maanden van aftellen nadert de climax van datgeen waar menig Cambuur-supporter sinds de terugkeer naar de Eredivisie het meest naar uit heeft gekeken: De Derby in eigen huis tegen sc Heerenveen! Zondag is het zover en dat is de reden dat er door assistent-trainer Martijn Barto (bij afwezigheid van Pascal Bosschaart, die vandaag zijn broer in het huwelijksbootje zag stappen) met de vertegenwoordigers van de pers alvast werd vooruitgeblikt.

“Je merkt voortdurend dat deze wedstrijd al dagen, zo niet weken veel los maakt in de stad en directe omgeving, ” zo klinkt het uit de mond van de oud-speler en huidig assistent-trainer van de club. “Op straat en via de digitale wereld krijgen de spelers genoeg mee over het belang van De Derby en daarbij proberen ze ons logischerwijs op scherp te zetten. We gaan er dan ook alles aan doen om onze supporters trots te maken.”

“Zelf heb ik het treffen met sc Heerenveen meermaals als spelers mogen meemaken en dat waren stuk voor stuk fantastische belevenissen. De aanloop naar de ontmoeting met de laatste training en dan de emotie bij die duizenden supporters op de gezichten, dat vond ik echt mooi. Het is dan ook ontzettend jammer dat ze er niet bij mogen zijn dit weekend. En het is tevens ook erg zonde voor onze spelersgroep, want ook hun gun ik die ervaring van harte.”

Tijdens de training, ruim een half etmaal na de verloren bekerpartij tegen N.E.C., ontbraken de gezichten van Doke Schmidt en Issa Kallon. Barto: “Maar geen zorgen, beide heren zijn er morgen tijdens de afsluitende training voor De Derby gewoon weer bij en zondag volledig inzetbaar. Dat geldt ook voor de spelers die gisteravond in de beker minuten hebben gemaakt, hoewel we natuurlijk altijd een kleine slag om de arm moeten houden op dat gebied.”

 “Ik denk dat dat ook veel zegt over onze spelersgroep. Iedereen wil tijdens de aanstaande wedstrijd van de partij zijn en waar mogelijk een bijdrage leveren. De nederlaag tegen N.E.C. heeft daar geen enkel effect op. We zijn qua prestaties daarnaast aan een zeer uniek en bijzonder kalenderjaar bezig en dat willen we de komende twee wedstrijden tot een passend einde brengen. Maar eerst zondag, ik kan niet wachten!”

Komende zondagmiddag om 12.15 uur wordt De Friese Derby tussen SC Cambuur en sc Heerenveen in gang gefloten door arbiter van dienst Danny Makkelie. Via de televisie (ESPN 3) en de radio (Omrop Fryslân) hoef je geen minuut te missen van alle verrichtingen in het Cambuur Stadion. Daarnaast zal het media-team van de club de social media kanalen weer vullen met de vele beelden. Daarnaast is er ook live-verslag via Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl