058-2963300
Martijn Barto volgend seizoen geen speler meer van SC Cambuur

Martijn Barto volgend seizoen geen speler meer van SC Cambuur

24 mei 2018, 10:48

Het is het einde van een tijdperk van 7 seizoenen. Martijn Barto is volgend seizoen geen speler meer van SC Cambuur. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de club en speler. Het is niet uitgesloten dat de spits in de toekomst in een andere rol terugkeert bij SC Cambuur, maar hij beraadt zich eerst op zijn sportieve toekomst.

Martijn Barto droeg in totaal zeven seizoenen het geel-blauw van SC Cambuur. Hij kwam tot 238 wedstrijden voor onze club en wist daarin 64 keer het net te vinden. Onder meer zijn doelpunten tegen Vitesse (4-3 winst) en Ajax in de beker (2-1) staan in het collectieve geheugen van de Cambuur-supporter gegrift. Ook was hij een belangrijke schakel in het team dat in 2013 kampioen werd van de Jupiler League.

“Geen gemakkelijk besluit”, zo omschrijft technisch manager Foeke Booy de beslissing van de club. “Martijn is een echte clubman en ondertussen haast een icoon van SC Cambuur. Bovendien is het ook nog eens een zeer prettig mens en is hij wat arbeidsethos betreft een voorbeeld voor velen. Uiteraard zal er nog een passend afscheid volgen op de middenstip.”

Dank voor alles Martijn!

Foto: www.dijksfotografie.nl