058-2963300
Mat SC Cambuur onderuit tegen FC Den Bosch

10 maart 2017, 22:37

Het is SC Cambuur niet gelukt in één week de tweede overwinning binnen te halen. De ploeg van Hulshoff en Slot speelde  mat en had het aan Schilder en Zeinstra te danken dat het bij 0-1 bleef. De keeper voorkwam in de 75-ste minuut dat er een tweede Bossche treffer viel. Hij pakte stijlvol een bal uit de hoek. Het was een van de spaarzame aanvallen van de bezoekers, die met een beetje meer precisie Cambuur meer pijn hadden kunnen doen. De tactiek om zes spelers (minimaal) in het eigen strafschopgebied te stationeren leverde resultaat op.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel. Erik Bakker wist echter zijn 150-ste optreden voor Cambuur niet de glans te geven waarop iedereen zo op gehoopt had. Jamiro Monteiro die als beste speler van de derde periode, een prijs ontving was daar evenmin toe in staat. Cambuur viel aan, kreeg kansen, maar die smoorden in goede bedoelingen en missers. In de zevende minuut was Den Bosch wel doeltreffend. Niek Vossebelt strafte slordig verdedigen genadeloos af.

Martijn Barto mikte een keer vrij voor keeper Kees Heemskerk net over. Even na rust leek Cambuur op gelijke hoogte te komen, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Omar el Baad teisterde met een flitsend schot nog eens de lat, Erik Bakker deed in de 94-ste minuut hetzelfde met een kopbal uit een corner, maar daar bleef het bij. Cambuur had in de eerste minuten de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Toen dat niet gebeurde en Den Bosch snel scoorde, liep de ploeg, die zo succesvol was de laatste weken, achter de feiten aan. Uit en thuis verliezen van Den Bosch, dat in de oefenperiode nog van het kastje naar de muur was gestuurd, doet pijn.

Maandag wacht de volgende Brabantse tegenstander in Oss. Een uitgelezen gelegenheid om deze kater weg te spoelen. We staan nog steeds zesde, in feite de dus vierde als je reserveteams van Ajax en PSV buiten beschouwing laat.

SC Cambuur: Zeinstra; Van Deelen (60. Gyasi), El Baad, Schilder, Peersman; E. Bakker, Van de Streek, Monteiro; Tissoudali (61. Lilipaly), Barto, Hoefdraad (75. Houtkoop).

FC Den Bosch: Heemskerk, Maatsen, Biemans, Santermans, Bilate, Vossebelt, Beltrame, Koomen (89. Azizov), Carlone, Brouwers  (42. Deijl) en Fernandes.

Scheidsrechter: A. Lindhout

Scoreverloop: 7. 0-1 Vossebelt

Kaarten: Deijl (FCDen Bosch)

Supporters: 7.368

Wedstrijdsponsor: Vrieservice, Drachten

Balsponsor: Bourguignon, Leeuwarden en Dokkum