058-2963300

In memoriam: Piet Adema (75)

8 augustus 2014, 8:27

Cambuur-verzorger Piet Adema is gisteren op 75-jarige leeftijd plotseling overleden. Een hartaanval in Hollum op Ameland werd hem fataal. SC Cambuur is met het overlijden van Piet Adema een clubicoon met een enorme staat van dienst kwijtgeraakt. Jarenlang was hij een bekende figuur in en buiten het stadion. Bovendien was Adema een vertrouwenspersoon voor de spelers. Naast zijn werk als verzorger was hij een enthousiaste duivenliefhebber.

Piet Adema werd in Holwerd geboren. In 1946 verhuisde het gezin naar Leeuwarden. Piet was een sportman. Hij voetbalde bij VV Leeuwarden en Rood Geel en was actief als leider bij verschillende gymnastiekverenigingen in de stad. In 1976 werd hij onder trainer Nol de Ruiter een van de verzorgers bij SC Cambuur. Samen met Dick Lamsma nam hij de spelers van het eerste en tweede team onder handen. Na het afscheid van Lamsma nam Adema die taak alleen op zijn schouders. In 2006 deed hij een stapje terug en deed hij het ‘veldwerk’ over aan Dirk Steensma. Adema bleef echter verbonden aan zijn SC Cambuur. Vanaf zijn vaste stek voor de perstribune volgde hij de thuiswedstrijden. Daar bleef het niet bij. Hij bleef een of twee dagen per week actief als verzorger. Trots was hij deze week toen hij zijn nieuwe outfit voor het komende seizoen kreeg. Hij heeft er helaas maar één dag van mogen genieten.

SC Cambuur is Piet Adema heel veel dank verschuldigd voor zijn werk op medisch en sociaal terrein. Spelers, staf, directie en medewerkers wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe. Als eerbetoon wordt er zaterdag voor de wedstrijd tegen FC Twente een minuut stilte in acht genomen en speelt SC Cambuur met rouwbanden.

Foto: www.dijksfotografie.com